Clooneyovci venovali pol milióna na boj proti zbraniam, prídu aj osobne!

Hviezdny pár Amal a George Clooneyovci venovali 500-tisíc amerických dolárov (vyše 405-tisíc eur) študentom, ktorí organizujú celonárodné protesty za sprísnenie pravidiel upravujúcich vlastníctvo zbraní.

21.02.2018 11:50
George Clooney Foto: ,
George Clooney a jeho manželka Amal na archívnom zábere.
debata

Protesty po celej krajine chystajú na 24. marca. Medzi ich organizátormi sú aj študenti strednej školy v Parklande v americkom štáte Florida, kde minulý týždeň bývalý študent povraždil 17 ľudí. Túto masovú vraždu vykonal 19-ročný páchateľ jednou zo svojich legálne vlastnených zbraní, pričom všetci o ňom dlhé roky vedeli, že sa vyžíva v násilí a má psychické problémy.

V utorňajšom stanovisku Amal a George Clooneyovci ocenili „odvahu a šikovnosť“ študentov, ktorí sa postavili na čelo hnutia proti zbraniam, a to aj napriek tomu, že časť z nich má za sebou čerstvú tragickú skúsenosť. Ako Clooneyovci dodávajú, peniaze študentom posielajú v mene ich osemmesačných dvojičiek Elly a Alexandra, a na marcové protesty prídu študentov aj osobne podporiť.

Americké zákony upravujúce vlastníctvo zbraní sú natoľko benevolentné, že umožňujú vlastniť zbraň takmer každému. Prezident Donald Trump, a tiež veľa kľúčových predstaviteľov Republikánskej strany, z ktorej pochádza, sú veľkými stúpencami Národnej asociácie držiteľov zbraní (National Rifle Association, NRA). Tá je podľa svojich kritikov jednou z najmocnejších inštitúcií v USA a prostredníctvom svojich kontaktov na vplyvných politikov sa snaží brzdiť akúkoľvek diskusiu o tejto problematike.

debata chyba
Viac na túto tému: #zbrane #protest #George Clooney #Amal Clooney #pol milióna

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...