Vojvodkyňa Kate stavila na ženskosť a eleganciu - takto žiarila

Garderóbu s jemnými prvkami predviedla počas turné po Kanade a USA novopečená vojvodkyňa z Cambridge.

11.07.2011 14:12
debata
Kate Middleton zažiarila na večeri BAFTA v... Foto: Reuters
Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton Kate Middleton zažiarila na večeri BAFTA v šatách zo salóna Alexander McQueen.

Módna voľba manželky britského pinca Williama Kate Middletonovej bola najočakávanejšou udalosťou sezóny aj v meste, kde celebrity svoje modely striedajú takpovediac na bežiacom páse, napísala agentúra AP.

Podľa mnohých odborníkov Kate na prvej zahraničnej ceste stavila na odskúšané modely a bodovala, aj keď sa prekvapenie nekonalo. Počas jedenásťdňového turné, podľa AP prvej štátnej návštevy od aprílovej svadby s Williamom, Kate zvolila okrem iných aj dlhú róbu s plisovaním vo farbe levandule od návrhárky Sarah Burtonovej zo salónu Alexander McQueen, výrazný zelený model s opaskom od Diane von Furstenbergovej či strieborné šaty z hodvábu s ručne maľovanými kvetmi od britskej návrhárky Jenny Packhamovej, ktoré si obliekla na charitatívny turnaj v póle.

Odborníkov zaujali elegantné šaty ku kolenám s asymetrickými skladmi z londýnskeho salónu Roksandy Ilincicovej, do ktorých sa preobliekla počas letu z Kanady. Jasným farbám a látkam s výraznou potlačou sa vyhýbala počas celého turné.

Kate Middleton, vojvodkyňa z Cambridge, v... Foto: Reuters
Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton a princ William Kate Middleton, vojvodkyňa z Cambridge, v šatách značky Erdem.

„Je ako naše prvé dámy,“ uviedla korešpondentka časopisu Time a autorka knihy o módnom štýle americkej prvej dámy Michelle Obamovej Kate Betts. „Vždy o nich budeme uvažovať ako rolách – modeloch… na ktoré hľadíme ako na určitý príklad, buď tým, ako sa obliekajú alebo ako hovoria,“ podotkla.

O Kate je známe, že niektoré modely si oblečie viackrát – v Kanade tak znovu zvolila krémové šaty značky eiss, v ktorých pózovala na zásnubnej fotografii. Ako doplnky si niekoľkokrát vybrala lodičky telovej farby alebo obdlžníkovú kabelku – listovku so slamenou textúrou od britskej značky LK Bennett.

Podľa Bettsovej chce 29-ročná Catherine opakovanou voľbou ukázať, že v „tejto ťažkej ekonomickej situácii“ veľa neutráca. Zodpovedá to aj jej veku. „Ľudia v tomto veku nemajú tisíc párov topánok. Nie je to niečo, o čo sa v tomto veku starajú alebo čo robia,“ podotkla.

Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton s... Foto: Reuters
Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton s manželom, princom Williamom na charitatívnom turnaji v póle v Kalifornii.

Na sobotňajší večer Britskej akadémie pre filmové a televízne umenie, kde bola s manželom čestným hosťom, zvolila jednoduchá róbu s prepásaním od Burtonovej a črievičky od Jimmyho Choo. Odborníci ocenili, že odolala pokušeniu sa vyfintiť ako je často vidieť na červených kobercoch v Hollywoode.

Poukázali tiež na to, že väčšinu modelov vytvorili britskí návrhári, podobne ako u Williamovej zosnulej matky, princeznej Diany. Diana podľa nich tiež najprv nosila výlučne kreácie britských dizajnérov.

Middleton svojou „nevulgárnou“ garderóbou uchvátila štylistu Roberta Verdiho, podľa ktorého aj napriek menším prehreškom, napríklad istej „matrónovitosti“ šiat na večeri BAFTA, zostala verná svojmu štýlu a reprezentovala zároveň britskú kráľovskú korunu.

Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton...
Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton na...
+10Vojvodkyňa z Cambridge, Catherine Middleton s...
debata chyba

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...