Mauréry: Poviem to egoisticky, pri Simonischekovi som neváhala

Slovenská herečka Zuzana Mauréry neskrýva nadšenie zo spolupráce s rakúskym hercom Petrom Simonischekom, s ktorým sa stretla počas nakrúcania nového slovensko-česko-rakúskeho road movie Tlmočník Martina Šulíka.

01.03.2018 00:00
Zuzana Mauréry Foto:
Herečka Zuzana Mauréry.
debata

„Normálne egoisticky napriamo poviem, že keď som videla film Toni Erdmann, bola som nadšená a keď som si prečítala scenár Tlmočníka a mala som tam štyri obrazy s pánom Simonischekom, tak som neváhala ani minútu,“ povedala. „Samozrejme, hrať dcéru pána Menzla je tiež pre mňa česť. Účinkovať s týmito dvomi mužmi, veľkými mužmi a hercami, to je bez debaty,“ poznamenala 49-ročná Bratislavčanka, podľa ktorej je road movie Tlmočník výnimočný film.

Zuzana Mauréry a Jiří Menzel vo filme Tlmočník. Foto: Garfield Film
Zuzana Mauré a Jiří Menzel Zuzana Mauréry a Jiří Menzel vo filme Tlmočník.

„Myslím, že je to jeden z najlepších filmov, aký tu bol urobený. Veľmi sa mi páčil už len ten scenár. Obdivujem, ako túto tému vedeli režisér so scenáristom majstrovsky urobiť hlboko ľudskú, v maličkostiach. A všetci nádherne hrali, všetko mi tam zapasovalo dohromady. Som veľmi pyšná, že som mohla byť súčasťou tohto filmu,“ uviedla Mauréry, ktorá tak ako aj ostatné ženské predstaviteľky, musela na kastingu predviesť svoje jazykové schopnosti. Vo väčšine scén nového filmu totiž herci a herečky hovoria po nemecky či po anglicky.

debata chyba
Viac na túto tému: #tlmočník #Zuzana Mauréry #Peter Simonischek

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...