Rakovská z Tlmočníka: Čím väčšia osobnosť, tým lepší nadhľad a humor

Vo väčšine scén nového filmu Tlmočník herci a herečky hovoria po nemecky či po anglicky. Annu Rakovskú, ktorá spolu s Evou Kramerovou stvárnila mladú masérku, táto skutočnosť veľmi potešila.

02.03.2018 00:00
Anna Rakovská, Evelyn Foto:
Anna Rakovská s Evou Evelyn Kramerovou vo filme Tlmočník.
debata

„Príjemne ma prekvapilo, že som mala na kastingu nemecký text. Bola to výzva, pretože som päť rokov po nemecky plynule nehovorila, ale vlastne som sa potešila, že si môžem vyskúšať konečne hrať v inom jazyku. A keď mi bolo povedané, že to preto, že so mnou budú hrať Peter Simonischek a Jiří Menzel, tak to sa nedalo odmietnuť, takáto ponuka je veľká česť,“ uznala Rakovská.

Mladú herečku pritom správanie jej hereckých kolegov a tvorcov filmu počas nakrúcania veľmi milo prekvapilo. „To natáčanie bolo také príjemné, také spontánne. Bolo pekné spoznať, že čím väčšia osobnosť, či už režijná alebo herecká, ktorá má obrovské skúsenosti, tým väčší životný nadhľad a humor si zachováva. Všetci sú to ľudia s výborným humorom a to natáčanie bola obrovská skúsenosť a nádherný zážitok. Som rada, že som ich mohla spoznať,“ poznamenala s úsmevom Rakovská, na ktorej slová nadviazala i Kramerová. „Téma filmu je zároveň veľmi aktuálna v tom, čo sa momentálne na Slovensku deje, takže aj ja som veľmi rada, že tu niečo také vzniklo a že som toho mohla byť súčasťou,“ podotkla.

Okrem Mauréry, Rakovskej a Kramerovej sa vo filme objaví aj Anita Szvrcsek a päticu žien uzatvára Réka Derzsi, ktorá má zas v snímke všetky repliky po anglicky. „Bola som strašne rada, že si môžem zahrať v angličtine. Pamätám si, ako som išla na kasting z Prahy s takou ľahkou opicou, taká maličká, dúfajúc, že to nejako prežijem, a vyšlo to!,“ poznamenala Derzsi. „A páni herci, s ktorými sme točili, to už bol taký bonus,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #tlmočník #Evelyn #Anna Rakovská

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...