RuPaul je prvou drag queen s hviezdou na Chodníku slávy

Tvorcu a moderátora televíznej reality súťaže RuPaul's Drag Race na slávnosti sprevádzali manžel Georges LeBar a rodina.

19.03.2018 00:00
debata

RuPaul sa stal prvou drag queen, ktorá má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Päťdesiatsedem­ročného rodáka z kalifornského San Diega podľa jeho slov nesmierne dojalo, že dostal poctu, o ktorej sníval od detstva. „Toto je jednoznačne najdôležitejší moment mojej profesionálnej kariéry,“ vyjadril sa tvorca a moderátor televíznej reality súťaže RuPaul's Drag Race.

RuPaul a Jane Fonda počas slávnosti odhaľovania... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
RuPaul a Jane Fonda RuPaul a Jane Fonda počas slávnosti odhaľovania hviezdy na Chodníku slávy.

„Keď som bol dieťa, chodievali sme sem na Hollywood Boulevard a ja som pozeral na všetky tie hviezdy a sníval, že jedného dňa budem jednou z nich. Cítim sa akoby som dostal rytiersky titul,“ povedal počas slávnosti, na ktorej mu ocenenie odhalili.

Hviezdu mu odovzdala držiteľka Oscara Jane Fonda, ktorá sa vyjadrila, že možnosť spoznať RuPaula bola pre ňu „jedným z najväčších potešení jej života“ a jeho hviezda by mala byť aspoň trikrát väčšia ako ostatné. „Vytvoril odvetvie, ktoré dalo prácu stovkám ľudí a mnohým pomohlo splniť sny,“ uviedla.

RuPaul počas slávnosti odhaľovania hviezdy na... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
RuPaul RuPaul počas slávnosti odhaľovania hviezdy na Chodníku slávy.

RuPaula na slávnosti sprevádzali manžel Georges LeBar a rodina. Za inšpiráciu pritom poďakoval aj spomínanej Fonda a tiež svojmu stredoškolskému učiteľovi Billovi Pannellovi, ktorý mu vraj dal najlepšiu radu, akú mohol ako študent dostať : „Neber život príliš vážne“.

RuPaul Andre Charles má na konte dve Primetime Emmy a magazín Time ho v roku 2017 zaradil do svojho zoznamu 100 najvplyvnejších ľudí na svete. Vydal 11 štúdiových albumov a zahral si napríklad vo filmoch Crooklyn (1994), The Brady Bunch Movie (1995), To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar (1995) či Hurricane Bianca (2016) alebo v seriáli Girlboss (2017). Vyšli mu tiež dve knihy. V roku 1994 naspieval s Eltonom Johnom novú verziu piesne Don't Go Breaking My Heart.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chodník slávy #RuPaul

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...