Hviezda Kliniky Grace bojovala o vyšší plat! Za 20 miliónov bude príkladom

Platová rovnosť je otázkou mnohých diskusií aj v súčasnom zábavnom priemysle. Herečka Ellen Pompeo, jedna z najžiadanejších tvárí televíznej obrazovky, o tom prehovorila v známej talk-šou.

22.03.2018 13:12
debata
Ellen Pompeo na párty  Vanity Fair po udeľovaní... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Ellen Pompeo Ellen Pompeo na párty Vanity Fair po udeľovaní Oscarov.

Hrdinka z obľúbenej Kliniky Grace sa už pred časom vyznala v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter, že ju roky producenti šou tlačili k prijatiu zmluvy s nižším honorárom ako mal jej mužský kolega Patrick Dempsey. „Pre mňa bolo kľúčové, keď v roku 2015 Patrick odišiel zo seriálu. Vždy ho mohli použiť proti mne ako argument v zmysle teba nepotrebujeme, máme Patrika. A aj to roky robili,“ uviedla Pompeo.

„Neviem, či to isté robili aj mne, lebo sme nikdy nediskutovali o našich zmluvách. Viackrát som chcela, aby sme sa stretli a šli rokovať o našich honorároch spoločne, ale o to nemal záujem,“ prezradila herečka na svojho kolegu. Dokonca prezradila, že keď žiadala z princípu vyšší honorár – keďže anglický názov seriálu je vlastne odvodený od mena hlavnej ženskej hrdinky v podaní Pompeovej – nedostala ho.

Po odchode Dempseyho však ešte pritvrdila a stala sa z nej najlepšie platená dramatická herečka v televízii. Počas návštevy v talk-šou u Ellen DeGeneresovej uviedla, že bolo pre ňu dôležité byť pravdivá a zároveň ísť príkladom iným ženám. „Niekedy je dobré využiť platformu a my máme platformu na to, aby sme mohli ísť príkladom a ukázali aj iným ženám, že je dobré hovoriť nahlas. Možno by mnohí chceli, aby sme boli ticho. Sú radi, keď sme ticho v kúte, ale moja cesta je iná,“ komentovala Pompeo.

V spomenutom rozhovore s The Hollywood Reporter prezradila herečka, že najnovšie za jednu epizódu dostáva 575-tisíc dolárov a ročne tak zarobí vyše 20 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #Hollywood #seriál #Ellen Pompeo #diskusia #rovnosť #Patrick Dempsey

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...