Podporila ju aj Carrie! Nixon ako guvernérka je dobrá voľba, tvrdí

Sarah Jessica Parker, hlavná hviezda seriálu Sex v meste (1998-2004), podporila kandidatúru svojej hereckej kolegyne Cynthie Nixon na funkciu guvernérky amerického štátu New York.

01.04.2018 13:30
Herečka Sarah Jessica Parker. Foto: ,
Herečka Sarah Jessica Parker.
debata

V príspevku na Instagrame ju vo štvrtok označila za svoju „sestru na obrazovke aj mimo nej“. Z nerozlučnej štvorice seriálových priateliek tak Nixon podporili už dve, keďže už predtým jej kandidatúre vyslovila podporu aj Kristin Davis. Mimo tak zostáva iba Kim Catrall.

Nixon v polovičke marca oznámila, že sa v septembrových primárkach Demokratickej strany postaví proti súčasnému newyorskému guvernérovi Andrewovi Cuomovi. „Chceme, aby naša vláda znovu fungovala – v oblastiach zdravotnej starostlivosti, väzenského systému, opravy nášho zničeného metra… Máme už dosť politikov, ktorí sa zaujímajú skôr o titulky v novinách a o moc, ako o nás," povedala herečka.

Nixon, 51-ročná matka troch detí, súčasného newyorského guvernéra Cuoma v minulosti mnohokrát kritizovala a podporovala jeho rivala, starostu New Yorku Billa de Blasia.

zväčšiť Herečka Cynthia Nixon počas prvej kampaňovej... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Cynthia Nixon Herečka Cynthia Nixon počas prvej kampaňovej zastávky hovorila s reportérmi.

Na februárovom spoločenskom večierku organizácie Kampaň za ľudské práva, ktorá podporila Cuomovu kandidatúru, sa Nixon napríklad nechala počuť, že hoci je New York považovaný za jeden z najliberálnejších amerických štátov, „vykazuje zároveň aj tú úplne najvyššiu príjmovú nerovnosť (medzi mužmi a ženami – pozn. SITA) zo všetkých štátov v tejto krajine."

Podľa agentúry Associated Press však Nixon proti Cuomovi príliš veľké šance nemá. Je totiž „outsiderom“ a z takých majú Američania po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta už strach. Podľa prieskumu na vzorke 772 členov Demokratickej strany v štáte New York, ktorého výsledky zverejnila pred dvoma týždňami newyorská Siena College, má medzi demokratmi Cuomo 66-percentnú a Nixon len 19-percentnú podporu.

debata chyba
Viac na túto tému: #kandidatúra #Sarah Jessica Parker #Cynthia Nixon

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...