Zátarasy, ozbrojené hliadky, prísne kontroly: Tak bude vyzerať svadba roka!

Súčasťou bezpečnostných opatrení na májovej kráľovskej svadbe v Británii budú zátarasy brániace útokom vozidiel, ozbrojené policajné hliadky a tiež kontroly cestujúcich prichádzajúcich do Windsoru.

01.04.2018 09:30
Britský princ Harry a jeho vyvolená, herečka... Foto: ,
Britský princ Harry a jeho vyvolená, herečka Meghan Markle v šatách Ralph & Russo Couture za 75-tisíc libier!
debata

S odvolaním sa na tamojšiu políciu o tom vo štvrtok informovala britská televízna stanica Sky News.

Táto operácia bude „jednou z najväčších v histórii polície v údolí Temže,“ uviedli príslušné policajné zložky po zverejnení detailných bezpečnostných plánov týkajúcich sa svadby britského princa Harryho a Meghan Markleovej.

Okrem iného bude k dispozícii rozsiahly systém automatického rozpoznávania poznávacích značiek vozidiel a bezpečnostných kamier. Na windsorskej železničnej stanici budú prebiehať prehliadky na spôsob letiskových kontrol.

Miestni obyvatelia, podnikatelia a návštevníci Windsoru uvidia počas svadby ozbrojených aj neozbrojených policajtov, služobných psov, jazdeckú políciu a policajné vrtuľníky.

Princ Harry a americká herečka Meghan Markleová budú mať svadobný obrad 19. mája v Kaplnke sv. Juraja, chráme z 15. storočia na Windsorskom zámku.

Polícia varovala, že v deň svadby bude vykonávať kontroly osôb. Dopravní policajti zase budú hliadkovať na železničných staniciach a vo vlakoch. Do operácie sa zapoja aj príslušníci londýnskej Metropolitnej polície.

Očakáva sa, že do Windsoru kvôli svadbe a oslavám zavíta viac ako 100 000 ľudí z rôznych oblastí Británie i z celého sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bezpečnosť #princ Harry #svadba #Windsor #opatrenia #Meghan Markle

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...