Vyhrala! Ex-porotkyňa dokázala, že pomohla zložiť slávny hit

Meno speváčky Tulisy Contostavlos možno dnes už veľa fanúšikom nič nepovie, ale táto kedysi veľmi populárna britská interpretka je opäť v centre pozornosti. Vyhrala totiž súd o autorské práva!

05.04.2018 15:35
Tulisa Contostavlos Foto: ,
Speváčka a porotkyňa šou X Factor Tulisa Contostavlos.
debata

Bývalá porotkyňa speváckej šou X Factor zvíťazila v spore o spoluautorstvo skladby Scream & Shout z roku 2012, ktorú preslávil raper Will.i.am a speváčka Britney Spears. Päť rokov trvalo, kým Tulisa a jej zástupcovia na súde dokázali, že práve ona pomohla známemu raperovi zložiť spomenutý hit. Zároveň jej hlas znie aj v nahrávkach vo vokáloch.

Ako sa preukázalo, len 29-ročná speváčka pôvodne vytvorila časť skladby s producentmi známeho rapera a chcela ju zaradiť na album The Female Boss. Potom sa však od nej producenti odtrhli, uviedli, že jej verzia sa im nepáčila a skladba sa ocitla odrazu v rukách rapera a Spearsovej.

Z rozhodnutia súdu vyplýva, že odteraz musí byť speváčka všade uvádzaná ako spoluautorka skladby a zároveň jej prináleží aj 10 percent z celosvetových ziskov a tantiémov za hranie tejto skladby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Britney Spears #skladba #Tulisa Contostavlos #Will.i.am #autor

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...