Streamovanie ubližuje kinám, vyhlásila Helen Mirren. Myslí aj na manžela

Anglická herečka Helen Mirren je presvedčená, že rozmach streamovacích služieb umožňujúcich ľuďom sledovať filmy v pohodlí domova, ubližuje ľuďom, ktorí chcú robiť filmy pre veľké plátna.

16.04.2018 10:00
Herečka Helen Mirren na premiére filmu The... Foto: ,
Herečka Helen Mirren na premiére filmu The Leisure Seeker.
debata

„Ničí to ľudí ako je môj manžel, filmových režisérov, pretože chcú, aby ich filmy sledovali ľudia v spoločnosti iných ľudí v kinách,“ vyjadrila sa 72-ročná držiteľka Oscara v rozhovore pre magazín Total Film.

Hrozí tak podľa nej, že vymrie „spoločenský“ zážitok, ktorým je chodenie do kina. „Publikum, film, ste v tom všetci spolu. Bojíte sa, smejete sa, plačete všetci spolu. Je to spoločenský zážitok a ten začína miznúť,“ uviedla rodáčka z londýnskeho Hammersmithu, ktorej manželom je 72-ročný Taylor Hackford, režisér životopisného filmu Ray (2004).

Svojimi vyjadreniami prispela do debaty o službách, ako je Netflix, ktorý napríklad pre svojich predplatiteľov kúpil filmy ako Annihilation (2018) alebo Mudbound (2017). Ich biznis model, ktorým je v podstate obchádzanie kín, pritom znepokojuje ľudí vo filmovom priemysle.

Ich filmy však tento rok vylúčili zo súťaže na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, keď zaviedli pravidlo, podľa ktorého sa na súťaži môžu zúčastniť len snímky, ktoré premietnu v kinách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #hrozba #kino #streamovacie služby

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...