Slávny ruský režisér Michalkov o MeToo! Jeho slová šokujú, to myslí vážne?

Ruský režisér Nikita Michalkov zásadne nesúhlasí s kampaňou MeToo, ktorá symbolizuje ženské hnutie proti sexuálnemu obťažovaniu.

20.04.2018 16:29
Ruský filmár a šéf moskovského filmového... Foto: ,
Ruský filmár Nikita Michalkov.
debata (50)

Ako uviedol, sťažnosti žien, ktoré často po mnohých rokoch informujú o nevhodnom správaní mužských kolegov či mužov z okolia, označil za „absolútnu pornografiu“. Nie je podľa neho vraj správne, keď „sa žena, ktorá kedysi vyzerala k svetu, po rokoch hlási sťažnosťami, aby si ju všimli, keď už k svetu nevyzerá“. Také správanie je údajne podľa tvorcu filmov Unavení slnkom či Barbier sibírsky neprijateľné.

Michalkov to uviedol v súvislosti s informáciou, že na tohtoročnom filmovom festivale v Moskve mal pôvodne cenu dostať producent Harvey Weinstein za prínos svetovej kinematografii. Keď sa prevalila aféra okolo sexuálneho obťažovania žien slávnym hollywoodskym producentom, organizátori ruského festivalu od svojho zámeru upustili. „Nemalo by to zmysel,“ uviedol Michalkov.

V Rusku sa kampaň porovnateľná so západným hnutím MeToo prakticky neobjavila. Keď sa nedávno skupina novinárok sťažovala na nevyberavé správanie vplyvného poslanca Štátnej dumy Leonida Sluckého, ruský parlament kritiku označil za štvanicu a etická komisia sa za Sluckého postavila.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #festival #cena #sexuálne obťažovanie #Harvey Weinstein #MeToo #Nikita Michalkov

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...