Malý princ je na svete, vojvodkyňa Catherine porodila chlapčeka

Tretí kráľovský potomok britského princa Williama a jeho manželky Catherine, vojvodkyne z Cambridge je na svete. Informovali o tom na Twitteri zástupcovia Kensingtonského paláca.

23.04.2018 14:13 , aktualizované: 14:26
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge v... Foto: ,
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge s manželom princom Williamom na archívnom zábere.
debata (31)

Podľa informácií prišiel chlapček na svet o 11.01 londýnskeho času. Dieťatko po pôrode vážilo 3,8 kilogramu. „Vojvoda z Cambridge bol pri pôrode prítomný. Jej kráľovská výsosť a jej dieťa sú obaja v poriadku a v dobrom stave,“ napísal na Twitteri Kensingtonský pa­lác.

Tridsaťšesťročnú vojvodkyňu v pondelok ráno previezli autom do St Mary's Hospital v Londýne s tým, že bola „v počiatočnom štádiu pôrodu“. Pohlavie očakávaného bábätka nebolo do poslednej chvíle známe.

Podobne ako pri príchode prvých dvoch potomkov páru, aj tentoraz sa pred krídlom Lindo pôrodnice svätej Márie objavili zástupcovia množstva médií. Tretí potomok sa stane ďalším, konkrétne piatym nástupcom v rade na trón po svojom starom otcovi, princovi Charlesovi, otcovi – princovi Williamovi a oboch starších súrodencoch – princovi Georgovi a princeznej Charlotte.

Kensingtonský palác na svojom Twitter profile tiež uvádza, že informovaní už boli všetci členovia kráľovskej rodiny. „Sú správou nadšení,“ píše sa v tweete.

Catherine a William sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011.

Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013. Druhorodená dcéra Charlotte Elizabeth Diana sa narodila 2. mája 2015.

Princ George prichádza do "Thomas's school" v...
Riaditeľka školy privítala princa Williama a...
+12Princ George spolu s rodičmi priletel do Kanady.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #pôrod #dieťa #vojvodkyňa Catherine #syn

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....