Pár hodín po pôrode ukázali svetu syna! Toto je malý britský princ

Princ William s manželkou Kate opustili v pondelok so svojím novorodeným synom londýnsku nemocnicu a krátko po 18.00 h miestneho času dorazili do svojho sídla v Kensingtonskom paláci. Informovala o tom agentúra AP.

23.04.2018 20:58
debata (20)
zväčšiť Toto je nový potomok v kráľovskej rodine -... Foto: Reuters, POOL
Vojvodkyňa z Cambridge so svojím novonarodeným synom Toto je nový potomok v kráľovskej rodine - piaty v poradí následnictva na britský kráľovský trón.

Catherine, ktorá v pondelok dopoludnia priviedla na svet ich tretie dieťa, sa objavila pred vchodom Nemocnice sv. Márie v centre Londýna v sprievode svojho manžela zhruba o sedem hodín neskôr.

Prvýkrát tak ukázali prítomným médiám a davu záujemcov ich novorodeného syna. Potom sa vrátili dovnútra, a keď o chvíľu vyšli druhýkrát, princ William niesol bábätko v autosedačke. Nasadli spoločne do auta a princ odviezol rodinu domov.

Britský princ William (vpravo) a Kate,...
Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa...
+4Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa...

Zdroje z Kensingtonského paláca predtým informovali, že chlapec, ktorý na svet prišiel o 12.01 h SELČ, má hmotnosť 3,8 kilogramu. Na meno novorodeného princa si stúpenci monarchie budú musieť pravdepodobne počkať.

Bábätko je piate v poradí na britský kráľovský trón – po starom otcovi Charlesovi, otcovi Williamovi, bratovi Georgeovi a sestre Charlotte. Strýko, princ Harry, sa tak z piateho posunul na šieste miesto. Hoci kedysi by mal novonarodený syn prednosť pred staršou sestrou, zmenou zákona z roku 2013 sa zabezpečilo následníctvo na trón v poradí narodenia jednotlivých potomkov bez ohľadu na ich pohlavie.

Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge pózujú so synčekom, ktorý prišiel na svet v pondelok 23. apríla. Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge pózujú so synčekom, ktorý prišiel na svet v pondelok 23. apríla. Keďže sa vojvodkyňa cítila po pôrode dobre, pár hodín po ňom odišla z pôrodnice domov.
20 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #dieťa #vojvodkyňa Catherine #syn #odchod #pôrodnica

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...