Ashley Judd s Weinsteinom ešte neskončila: Žaluje ho za poškodenie kariéry

Ústredným bodom žaloby je vyjadrenie režiséra Petra Jacksona, ktorý v decembri priznal, že ho Weinstein pred 20 rokmi varoval, že pracovať s Judd je "nočná mora".

01.05.2018 16:00
Ashley Judd Foto: ,
Herečka Ashley Judd.
debata

Americká herečka Ashley Judd v pondelok podala žalobu na Harveyho Weinsteina, v ktorej tvrdí, že jej bývalý filmový magnát poškodil kariéru z pomsty za to, že odmietla jeho sexuálne návrhy.

V žalobe, ktorú podala na vyššom súde losangeleského okresu, obviňuje Weinsteina z ohovárania, sexuálneho obťažovania a tiež porušenia kalifornského zákona o nekalej súťaži. Päťdesiatročná rodáčka z Los Angeles bola pritom v prvej skupine žien, ktoré vlani na jeseň verejne prehovorili o skúsenostiach s Weinsteinom.

Ústredným bodom žaloby je vyjadrenie režiséra Petra Jacksona, ktorý v decembri priznal, že ho Weinstein pred 20 rokmi varoval, že pracovať s Judd je „nočná mora“ a „za každú cenu“ by sa mal vyhnúť spolupráci s ňou. Jackson pritom zvažoval jej obsadenie do filmových adaptácií trilógie Pán prsteňov. Práva na sfilmovanie obľúbených kníh mala navyše v tom čase v rukách Weinsteinova spoločnosť Miramax.

Weinstein odmieta obvinenia z poškodenia jej kariéry a tvrdí, že na tom, koho sa Jackson rozhodol do filmov obsadiť, nemal žiadny podiel. Podľa Jacksona však Weinstein varoval aj pred spoluprácou s Mirou Sorvino, ktorá je tiež jednou z producentových údajných obetí.

Herečkin právny zástupca Theodore J. Boutrous Jr. sa vyjadril, že chcú prostredníctvom žaloby upozorniť na možné ekonomické škody, keď sa osoby pri moci rozhodnú potrestať tých, ktorí vzdorovali ich nevhodným návrhom.

V žalobe žiadajú, aby o výške odškodného pre herečku rozhodol súd, no podľa jej právnych zástupcov poputujú všetky získané finančné prostriedky na konto dobročinnej organizácie bojujúcej proti diskriminácii a sexuálnemu obťažovaniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ashley Judd #Harvey Weinstein

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....