Tajná nahrávka: Michael Jackson blúznil o deťoch aj Prahe

Počas súdneho procesu s doktorom Conradom Murraym obvineným z neúmyselného zabitia speváka Michaela Jacksona v stredu prokuratúra pustila porotcom nahrávku rozhovoru medzi Kráľom popu a jeho lekárom a taktiež im ukázala fotografiu jeho mŕtveho tela.

06.10.2011 18:00
Michael Jackson - súdny proces Foto:
Záber, ktorý svet nevidel - mŕtvy Michael Jackson v deň svojej smrti. Premietla ho obžaloba v rámci úvodu súdneho procesu s lekárom známeho speváka.
debata

Okrem toho prezentovali fotografie nádoby s močom, ktorú našli za Jacksonovou posteľou po jeho smrti 25. júna 2009. Nakoniec svedčila vyšetrovateľka z úradu koronera Elissa Fleak, ktorá uviedla, že našla v spevákovej spálni veľké množstvo sedatív a liekov proti bolesti.

Spomínaná nahrávka vznikla v máji 2009 a zachytáva rozhovor medzi spevákom a Murraym. Jackson na nahrávke rozpráva pomalým, nízko položeným hlasom, pričom občas mu nie je príliš dobre rozumieť a miestami hovorí nesúvislo. Spevák spomínal svoje pripravované turné, výťažok z ktorého chcel použiť na vybudovanie detskej nemocnice.

„Elvis to nedokázal. Beatles to nedokázali. Musíme byť fenomenálni. Keď budú ľudia odchádzať z tejto šou tak chcem, aby hovorili ‚Nikdy v živote som nič také nevidel. Je to úžasné. Je najúžasnejším umelcom na svete‘. Potom zoberiem tie peniaze a postavím najväčšiu detskú nemocnicu na svete. Detskú nemocnicu Michaela Jacksona,“ povedal spevák, ktorý ďalej priznal, že nemal detstvo.

„Moje vystúpenia budú pomáhať deťom a vždy budú mojím snom. Milujem ich. Milujem ich, pretože som nemal detstvo. Nemal som žiadne detstvo,“ dodal spevák. V časti štvorminútového prelovu sa Jackson zmieňuje aj o Prahe.

„Nie je už nádej, žiadna nádej. Až ďalšie generácie zachránia našu planétu, až sa začne… potom si o tom pohovoríme. Spojené štáty americké, Európa, Praha, moje deti. Potulujú sa bez matky. Nechali ich tak, opustili ich, je to psychologická degradácia. Upínajú sa na mňa, prosím, vezmi nás so sebou… Chcem to pre ne urobiť,“ blúzni Jackson a potom zaspáva.

Prokuratúra sa snaží pomocou tejto nahrávky dokázať, že Murray vedel, aký silný účinok mali lieky, ktoré spevákovi dával. Vyšetrovateľka z úradu koronera Elissa Fleak zas na súde uviedla, že našla veľké množstvo sedatív a liekov proti bolesti, ktoré sa nachádzali v spevákovej spálni a susediacom šatníku. Boli medzi nimi fľaštičky anestetika s aktívnou látkou propofol a sedatíva lorazepam. V prútenom koši vedľa Jacksonovej postele sa nachádzali aj iné lieky, ktoré predpísali iní lekári než Murray.

Fleak taktiež vyhlásila, že ona spravila fotografiu mŕtveho speváka, keď jeho telo ležalo na nemocničných nosidlách. Práve túto fotku v stredu na súde prokuratúra prezentovala. Conradovi Murraymu hrozia v prípade odsúdenia za neúmyselné zabitie štyri roky odňatia slobody.

debata chyba

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...