Len si obzrite ten skvost! Meghan si nechala záležať na šatách, Harry na aute

Princ Harry si svoju krásnu manželku odviezol z hradu Windsor štýlovo. Na jednom z najkrajších automobilov všetkých čias.

20.05.2018 19:22
Meghan Markle a princ  Harry Foto: ,
Meghan Markle a princ Harry opúšťahú Windsorská hrad a nastupujú do pristaveného jaguaru.
debata (5)

Odchod mladomanželov na večernú svadobnú párty bol sledovanou udalosťou. Verejnosť bola zvedavá najmä na šaty, do ktorých sa čerstvá vojvodkyňa zo Sussexu prezlečie. Na párty do Frogmore House napokon Meghan zvolila model Stelly McCartneyovej. Ale prekvapila aj Harryho voľba. A nie je reč o jeho obleku. Svoju krásnu manželku si na párty sám odviezol. A naozaj štýlovo. V modrostriebornom Jaguari E, jednom z najkrajších automobilov histórie. Cez okno auta Meghan ukázala aj akvamarínový prsteň, ktorý patril zosnulej princeznej Diane. Harry jej ho venoval ako svadobný dar.

Meghan Markle a princ Harry, vojvodkyňa a... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
princ Harry, Meghan Markle Meghan Markle a princ Harry, vojvodkyňa a vojvoda zo Sussexu, opúšťajú Windsorský zámok a mieria na večernú recepciu do Frogmore House.
A nebol to pritom len taký obyčajný automobil, okrem zvláštnej poznávacej značky E190518, odkazujúcej na deň sobáša Harryho a Meghan, totiž pod kapotou ukrýval namiesto tradičného benzínového šesťvalca elektrický pohon.

Prenajaté auto, ktoré vojvoda zo Sussexu riadil na britské pomery netradične z ľavého sedadla, sa oficiálne volá Jaguar E-Type Zero a verejnosti bolo predstavené už vlani v septembri, keď značka prišla s veľkolepými plánmi na elektrifikáciu svojich modelov. Prestavba legendárneho vozu je skôr reklamným ťahom, občas však v médiách prebleskne správa o tom, že by továreň tieto autá mohla produkovať v obmedzenej sérii. Firma Jaguar Land Rover už niekoľko rokov vdychuje druhý život napríklad tradičným land roverom, avšak v nich ponecháva spaľovacie motory.

Meghan Markle a princ Harry opustili Windsor v... Foto: Reuters, POOL
princ Harry, meghan Markle Meghan Markle a princ Harry opustili Windsor v aute Jaguar E-Type Zero.

Na vstavanie elektrického pohonu si Indami vlastnená anglická automobilka najala odborníka na slovo vzatého, chorvátskeho inžiniera a vynálezcu Mateho Rimaca. Ten získal svetovú slávu svojimi elektrickými superšportiakmi, ktoré ponúkajú nezvykle výkonnú pohonnú sústavu.

Meghan Markle a princ  Harry opúšťahú...
Meghan Markle a princ Harry opustili Windsor v...
+5Meghan Markle a princ Harry opustili Windsor v...

Rimac pod dlhú kapotu Jaguaru umiestnil elektrický pohon, ktorý ponúka vodičovi 295 konských síl, o 30 viac, ako mal pôvodný motor zo 60. rokov. Z nuly na sto kilometrov za hodinu s ním elektrický E-Type zrýchli za 5,5 sekundy, teda za polovicu času oproti benzínovej verzii. Horšie je tom len s dojazdom, batéria vydrží zhruba 270 kilometrov jaz­dy.

Meghan Markle a princ Harry, vojvodkyňa a... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Meghan Markle, princ Harry Meghan Markle a princ Harry, vojvodkyňa a vojvoda zo Sussexu, opúšťajú Windsorský zámok a mieria na večernú recepciu do Frogmore House.

Na prvý pohľad je vozidlo na nerozoznanie od pôvodného Jaguaru E, ktorý je zaraďovaný medzi najkrajšie automobily všetkých čias, hovoril tak o ňom aj Enzo Ferrari.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar #svadba princa Harryho

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...