Mirka Partlová takmer ako princezná: Je to šialene ťažké, povedala

Kultový muzikál Neberte nám princeznú z pera Deža Ursínyho, Alty Vášovej a Jána Strassera dostal unikátnu koncertnú podobu.

22.05.2018 00:00
Mirka Partlová Foto:
Mirka Partlová (v strede) počas koncertnej šou Neberte nám princeznú.
debata

Na svedomí ho má Mirka Partlová a Patrik Vyskočil. Na pódiu sa predviedlo 20 účinkujúcich, štyria sólisti, 6-členná kapela, šiesti vokalisti a 6-členná zostava tanečníkov. Speváci a hudobníci pod taktovkou Ľuba Dolného a tanečníci zo skupiny Credance si vyslúžili standing ovations.

"Vrátila som sa naspäť do čias muzikálu. Teším sa, že sa to ľuďom páči. Je to dôkaz že táto hudba funguje. Je to naše slovenské, nadčasové a sme na to hrdí. Aj my sme si to na pódiu užili. Je šialene ťažké, spievať skladby Mariky Gombitovej. Keď som sa po prvýkrát stretla so skladbou Vyznanie, tak som naozaj zvažovala, či do toho ísť. Je to výzva a veľká česť spievať skladby tejto speváčky. Slávny muzikál bol stavaný na konkrétnych sólistoch – na Marike, na Mekym či na Marii Rottrovej a každý z nás sa s tým musel popasovať,“ opísala speváčka a herečka Mirka Partlová.

Patrik Vyskočil, Ján Strasser a Mirka Partlová... Foto: Zdenko Hanout
Mirka Partlová Patrik Vyskočil, Ján Strasser a Mirka Partlová na párty po koncertnom programe kultového muzikálu Neberte nám princeznú.

Koncertná šou je poprepletaná pikoškami a rozhovormi z nakrúcania a príhovormi nielen hlavných predstaviteľov koncertu ale aj samotných autorov a postáv kultového filmu Neberte nám princeznú. Réžie sa ujal práve Patrik Vyskočil.

"Bola to výborná spolupráca. Skladali sme to ako skladačku a výsledok si divák pozrie až na javisku. Ja som si splnil sen, chcel som spievať piesne z tohto muzikálu, tak som si napísal scenár k takejto koncertnej verzii. Tie pesničky a texty sú úžasné. S predstavením máme veľké plány, tak dúfam, že sa nám splnia…“ plánuje Patrik Vyskočil.

Patrik Vyskočil, Ján Strasser a Mirka Partlová...
Patrik Vyskočil (v strede) počas koncertnej šou...
+2Mirka Partlová (v strede) počas koncertnej šou...

Mirka Partlová žiarila na javisku doslova ako princezná, Patrik Vyskočil sa predviedol v rovnakom svetri ako má Miro Žbirka vo filme. Javiskovými rodičmi Mirky Partlovej sú Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný. Ďalšie predstavenie koncertu Neberte nám princeznú je naplánované na 10. júna 2018 v Banskej Bystrici.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Vyskočil #Mirka Partlová #Neberte nám princeznú

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...