Nesleduje správy, pije a s dcérou nemá žiaden vzťah, Hopkins prezradil veľa!

Je hlúpe hnať sa za slávou, pretože tá nie je tým, čo od nej ľudia očakávajú. V rozsiahlom rozhovore pre britský denník The Guardian to povedal welšský herec Anthony Hopkins.

29.05.2018 16:30
Herec Anhtony Hopkins. Foto:
Herec Anthony Hopkins.
debata

„Viete, stretávam mladých ľudí, ktorí chcú hrať a chcú byť slávni. Ale ja im hovorím: ‚Keď sa vyšplháte na vrchol stromu, tak tam nie je už nič. Väčšia časť toho je o ničom, je to výmysel. Prijmite život taký, aký je, a buďte vďační, že žijete‘,“ povedal herec pre britské noviny.

Hopkins sa zdôveril aj s tým, že ho vôbec nezaujíma politika, môže mu byť ukradnutý celý Donald Trump, nechodí voliť a „v záujme uchovania si čistej mysle“ vôbec nesleduje správy. „Nevolím, pretože nikomu neverím. Nikdy sme neboli úplne v poriadku, my, ľudské bytosti. Sme odpad, sme vo veľmi ranom štádiu evolúcie,“ povedal herec.

Novinárka z The Guardian sa Hopkinsa pýtala aj na Harveyho Weinsteina, filmového producenta, ktorého žalujú desiatky žien za sexuálne obťažovanie a niektoré z nich aj za znásilnenie. „Poznal som osobu, o ktorej hovoríte, a vedel som o jeho sexuálnych záležitostiach. Viem, že je to hulvát a tyran. Ale ja som sa mu vyhýbal, nechcel som mať s ľuďmi ako je on nič,“ povedal Hopkins. „Je správne, že sa ženy postavili za svoje práva, pretože toto je neakceptovateľné. Ale ja netúžim tancovať na niekoho hrobe,“ dodal.

Hopkins v rozhovore priznáva aj to, že mu chutí alkohol a je na to hrdý: „Som veľmi šťastný, že som alkoholik – je to veľký dar, pretože kamkoľvek idem, tá žumpa ide so mnou. Je to vulkanický hnev, je to raketové palivo,“ popisuje Hopkins. „Samozrejme, môže vás to aj roztrhať na kúsky a zabiť. Takže postupne, v priebehu rokov, som sa naučil nerobiť týmto spôsobom ľuďom radosť. Už vo mne nie je hnev. Niekedy som ešte netrpezlivý, ale snažím sa neposudzovať druhých. Snažím sa žiť a nechať žiť, nepúšťam sa do hádok,“ vysvetľuje 80-ročný herec.

Podľa novinárky Mirandy Sawyer bol Hopkins počas celého rozhovoru nesmierne čiperný a keď už chcela skončiť, vyzval ju, aby sa pýtala ešte nejaké ďalšie otázky. A v priebehu dlhého rozhovoru ho „nachytala“ aj pri jednej drobnej lži.

„Pochádzam z generácie, keď muži boli mužmi. Na nikom z nás, čo pochádzame z Walesu, nie je nič jemného. Má to aj svoju negatívnu stránku, pretože nie sme dobrí v prijímaní ani odovzdávaní lásky. Nerozumieme jej,“ hovoril herec. Napriek tomu, že sa zo seba snažil robiť tvrdého chlapa, mu však podľa novinárky počas rozhovoru mnohokrát vyhŕkli slzy dojatia.

Herec sa rozrozprával aj o svojej dcére, speváčke, herečke a režisérke Abigail Hopkins, ktorú mal so svojou prvou manželkou Petronellou Barker a ktorá je jeho jediným potomkom. Hopkins hovorí, že nemajú vôbec žiadny vzťah. „Prijal som to už pred rokmi. Je to jej voľba, je to na nej. Mladým ľuďom hovorím: ‚Ak je vám s vašimi rodičmi nepríjemne, nechajte ich tak! Nemusíte svojich rodičov zabíjať, proste len odíďte, ak vám nedovoľujú rásť‘,“ hovorí Hopkins.

Anthony Hopkins sa narodil v roku 1937 vo Walese a predstavil sa doteraz presne v osemdesiatich celovečerných filmoch. Hlavné úlohy stvárnil okrem iného v ľúbostných drámach Súmrak dňa (1993) a Krajina tieňov (1993), životopisnej politickej dráme Nixon (1995) či hororoch Hannibal (2001) a Rituál (2011). Momentálne natáča v Ríme film o vzťahu medzi súčasným a prechádzajúcim pápežom, v ktorom hrá Františkovho predchodcu Benedikta XVI.

Hopkins okrem toho maľuje a skladá klasickú hudbu, vyšiel mu aj pomerne vysoko hodnotený album Composer (2011), na ktorom jeho diela interpretuje City of Birmingham Symphony Orchestra.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #sláva #kariéra #Anthony Hopkins #Harvey Weinstein

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...