Jacksonova dcéra zdrhla z módnej šou. Dôvod? Toto sa koňom nerobí!

Americká celebrita, modelka a influencerka Paris Jackson si doteraz vychutnávala priazeň parížskeho módneho domu Dior. S tým je asi koniec.

31.05.2018 00:00
Modelka na prehliadke značky Dior Cruise 2019 v... Foto: ,
Modelka na prehliadke značky Dior Cruise 2019 v Chantilly na severe Paríža.
debata

Pred pár dňami sa uskutočnila módna prehliadka s kolekciou Resort 2019 a dcéra zosnulého Michaela Jacksona patrila medzi pozvaných. Z módnej šou však odišla ešte pred jej koncom a dôvodom je jej láska k zvieratám.

Počas prehliadky módnej kolekcie sa pred zrakmi divákov a médií ocitli aj živé kone a Jacksonovú vraj vnútorne pobúrilo a tiež zarmútilo, ako sa so zvieratami nakladá. „Aby bolo jasné, neutiekla som z módnej prehliadky, ako to niektoré médiá písali. Potichu som vstala a odišla som so snahou nespôsobiť žiaden škandál, pretože nepodporujem, aby zvieratá boli bičované,“ komentovala neskôr Jackson na Twitteri. Na videu z prehliadky však vidieť, ako sa 20-ročná rodáčka z Beverly Hills postavila a prebehla popred usadených hostí len pár sekúnd po úvode prehliadky – tú totiž odštartovali drezúrované kone, na ktorých jazdili profesionálne jazdkyne.

@dior #dior @soniayoungstyle @sapongjohnnie @missjobaker

Príspevok, ktorý zdieľa Paris-Michael K. Jackalope (@parisjackson),

„Nechcem si urobiť nepriateľov v módnej brandži, ale zároveň vždy zostanem sama sebou,“ pokračovala Jackson. Vraj nebola rozzúrená, ale poriadne „prekvapená a trochu zarmútená“ z toho, čo sa dialo na módnom „móle“, ktorého súčasťou bol veľký dvorec na konský výbeh vysypaný pieskom.

Zároveň vyjadrila nádej, že čoskoro všetky významné módne značky prestanú používať kožušiny zvierat a budú presadzovať výrobu svojich produktov bez zapájania sa do priemyslu, ktorý prináša krutosť živým zvieratám.

O tom, že s používaním pravých kožušín končí, informovala pred pár mesiacmi značka Versace aj jej taliansky konkurent Gucci. Francúzsky módny dom Christian Dior, v ktorom kreatívne pôsobí dizajnérka Maria Grazia Chiuri, sa zatiaľ k tomuto „hnutiu“ nepridal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #týranie #prehliadka #Paris Jackson #kone #zviera #Christian Dior

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...