Klobúkový ohňostroj na slávnom derby! Originálne kúsky ukázali Mirren aj Hurley

Prvý deň počas derby v Epsome prilákal nielen filmové hviezdy, ale aj kráľovnú Alžbetu II. Ani na jej hlave nechýbal zaujímavý klobúk.

03.06.2018 00:00
debata (2)

Záujem britskej kráľovskej rodiny o jazdecký šport je dobre známa. A jednou z najväčších fanúšičiek krásnych koní je kráľovná Alžbeta II. Počas víkendu sa zúčastnila na známom derby v Epsome. Derby, ktorého história sa začala písať v roku 1805, je známe ako najdrahšie v Británii, víťazný kôň totiž svojmu majiteľovi zarobí až 1,5 milióna libier.

Kráľovná Alžbeta II. počas derby v Epsome. Foto: Reuters, Steve Parsons
Kráľovná Alžbeta II Kráľovná Alžbeta II. počas derby v Epsome.

Nejde pritom len o samotné derby, ale aj o významnú spoločenskú udalosť, ktorú vyhľadáva nielen britská aristokracia, ale aj slávne tváre zo sveta umenia či športu. A napokon, derby je aj veľkým festivalom klobúkov – dámy, ktoré si nechajú počas „Ladies Day“ na svojej ozdobe hlavy naozaj záležať, si môžu takisto odniesť z derby slušnú sumu.

Helen Mirren počas  derby v Epsome. Foto: Profimedia
Helen Mirren Helen Mirren počas derby v Epsome.

Kráľovná Alžbeta II. dorazila na derby v elegantnom fialovom kabáte a jej hlavu zdobil klobúk v rovnakom odtieni, nechýbali na ňom výrazné kvety. Keď si kabát neskôr vyzliekla, diváci ju mohli zazrieť v pestrých kvetovaných šatách.

Helen Mirren počas  derby v Epsome.
Elizabeth Hurley počas derby v Epsome.
+12Kráľovná Alžbeta II. počas derby v Epsome.

Medzi hosťami sa objavila aj oscarová herečka Helen Mirren, ktorá bola neprehliadnuteľná vo výrazných bodkovaných šatách značky Suzannah v hodnote 850 libier. Model šiat doplnila extravagantným čiernym klobúkom, ktorý so šarmom jej vlastným predvádzala pred fotografmi.

Na krásne kone sa prišla pozrieť aj herečka a modelka Elizabeth Hurley, ktorá zvolila model v jemnej ružovej farbe, klobúk nechýbal ani na jej hlave. A bol naozaj výrazný, tvorený z jemných pierok púdrovej ružovej.

Victoria Pendleton, bývalá britská... Foto: Reuters, PETER NICHOLLS
epsom derby Victoria Pendleton, bývalá britská reprezentatnka v dráhovej cyklistike, počas prvého dňa derby v Epsome.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #derby #klobúky #Epsom

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...