Zomrela módna návrhárka Kate Spade, našli ju mŕtvu v jej newyorskom byte

Informovala o tom v utorok tamojšia polícia s tým, že dizajnérka si siahla na život.

06.06.2018 09:19
Kate Spade Foto: ,
Kate Spade na archívnej snímke z roku 2004.
debata

Návrhárka Katherine Noel Brosnahanová vytvorila značku Kate Spade New York zameriavajúcu sa predovšetkým na dizajn kabeliek, ktoré začala tvoriť v deväťdesiatych rokoch. Postupne do svojho portfólia zahrnula aj oblečenie, posteľnú bielizeň, šperky a voňavky, píše portál spravodajskej televízie Sky news.

Päťdesiatpäťročnú dizajnérku našla v byte na Park Avenue predpoludním miestneho času domáca. Oddelenie polície mesta New York úmrtie návrhárky potvrdilo. Spade začínala svoju umeleckú kariéru v roku 1986 ako redaktorka odevných doplnkov pre neskôr zrušený magazín Mademoiselle, z ktorého v roku 1991 odišla.

Od roku 1993 sa spolu so svojím manželom začala venovať navrhovaniu kabeliek, vytvorila vlastnú značku a postupne sa ustálila medzi najväčšími menami v americkom odevnom svete. Jej dizajnom dominovali veselé farby a potlač. Značka Kate Spade New York má viac ako 140 predajní na území Spojených štátov a ďalších 175 po celom svete.

Sky News doplnila, že Kate Spade značku v roku 2006 predala, pričom v čase svojho úmrtia sa viac na riadiacej činnosti tejto spoločnosti nepodieľala.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Kate Spade

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...