Roky bojovala s depresiami, priznal manžel mŕtvej návrhárky Spadeovej

Návrhárku Kate Spadeovú, ktorá spáchala tento týždeň samovraždu, sužovali roky depresie a úzkosti, uviedol vo vyhlásení jej manžel a obchodný partner Andy Spade. Informovala o tom denník The New York Times. Telo 55-ročnej návrhárky našla v jej byte v utorok upratovačka.

09.06.2018 13:40
Kate Spade Foto: ,
Kate Spade na archívnej snímke z roku 2004.
debata

Spade posledných päť rokov aktívne vyhľadávala odbornú pomoc. „Pravidelne navštevovala lekára a brala antidepresíva,“ uviedol jej muž vo vyhlásení. Ďalej povedal, že chce skoncovať s klebetami ​​a špekuláciami, ktoré sa objavili v médiách ohľadom ich manželstva. „Posledných desať mesiacov sme žili oddelene, ale len pár blokov od seba. (Naša dcéra) Bea žila striedavo s oboma z nás. Každý deň sme sa videli alebo spolu telefonovali,“ vysvetlil.

„Nikdy sme nehovorili o rozvode. Boli sme najlepší priatelia a svoje problémy sme sa pokúšali prekonať, ako najlepšie to šlo. Boli sme spolu 35 rokov. Mali sme sa naozaj radi, ale skrátka sme potrebovali pauzu,“ dodal Spade. „Nevšimol som si žiaden varovný náznak, že to chce urobiť. Bol to úplný šok,“ povedal ďalej Spade, ktorý so svojou ženou hovoril večer predtým, ako ju našli mŕtvu.

Spade sa na začiatku 90. rokov rozhodla vybudovať vlastnú značku, najprv sa sústredila na kabelky, postupne sortiment rozšírila aj na odevy, topánky, okuliare či potreby pre najmenšie deti. Stanica CBS New York poznamenala, že jej kabelky vyvolali v 90. rokoch senzáciu.

V roku 2006 svoj podiel v módnej firme predala a o desať rokov neskôr založila novú značku pomenovanú Frances Valentine. Za tvorbu získala rad ocenení. Rada amerických módnych návrhárov (CFDA) jej napríklad v roku 1998 udelila titul najlepšia návrhárka doplnkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #depresia #úzkosť #módna návrhárka #psychiater #Kate Spade

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...