Karel Gott prvý raz žaluje novinára. Dôvodom sú fotky zo šatne či limuzíny

Pražský súd rieši žalobu Karla Gotta na novinára a fotografa Jiřího Krušinu.

12.06.2018 22:15
Karel Gott Foto:
Karel Gott na archívnom zábere.
debata (8)

Spevákov niekdajší spolupracovník vydal predvlani knihu spomienok Na cestách so slávikom. Gott však tvrdí, že vyšla bez jeho autorizácie a niektoré fotky či historky ho nahnevali. Od novinára aj nakladateľstva chce ospravedlnenie a stiahnutie knihy z predaja.

Podľa dostupných informácií ide o prvú žalobu na ochranu osobnosti, ktorú spevák za desiatky rokov v šoubiznise podal na niektorého z novinárov. K súdu Karel Gott osobne neprišiel, ani sa k tomu nechystá. V pojednávacej sieni ho zastupuje Petr Ostrouchov – pražský advokát, ktorý v podobných osobnostných sporoch obhajoval práva napríklad bývalej prvej dámy Dagmar Havlovej alebo herečky Anny Geislerovej.

Gottovi vadí v knihe niektoré publikované historky a viac ako desať fotiek, na ktorých je zachytený napríklad po vystúpení v šatni, v limuzíne alebo v požičanom domácom odeve.

"Viacero fotografií odfotil a následne použil bez jeho vedomia. V knihe sú historky, ktoré patria do okruhu jeho súkromia alebo okruhu jeho najbližších priateľov či spolupracovníkov, a pán Gott nemá záujem ich publikovať. Požadujeme, aby tá kniha nebola predávaná a pán Gott dostal ospravedlnenie, "povedal pre český portál iDnes.cz jeho advokát Peter Ostrouchov.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #žaloba #novinár #spomienky #Karel Gott

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...