Hviezda Stranger Things zmazala účet na Twitteri. Môže za to šikana?

Anglická herečka Millie Bobby Brown, známa najmä z mysteriózneho seriálu Stranger Things (2016), si vymazala celý svoj účet na Twitteri.

15.06.2018 08:30
debata
Herečka Millie Bobby Brown na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečka Millie Bobby Brown na archívnom zábere. Herečka Millie Bobby Brown na archívnom zábere.

Niektoré médiá, ako napríklad agentúra Associated Press či britská BBC, to dávajú do súvislosti so záplavou príspevkov, ktoré sa v posledných týždňoch objavili na viacerých sociálnych sieťach, a ktoré sa snažia navodiť dojem, že herečka je proti homosexuálom. Millie Bobby Brown je pritom v skutočnosti hlasnou podporovateľkou LGBTI komunity.

K vymazaniu twitterového účtu sa zatiaľ nevyjadrila samotná herečka ani nikto z jej okolia, a preto nie je jasné, či tento krok súvisí s materiálmi, ktoré ju vykresľujú ako homofóbnu osobu. Ide zväčša o upravené fotografie sprevádzané údajnými herečkinými citátmi, ktoré znevažujú homosexuálov.

Herečka si v lete minulého roka vytvorila popri svojom hlavnom účte na Twitteri aj druhý, volá sa Milliestopshate a ten je naďalej aktívny.

BBC pripomína, že ak by dôvodom stiahnutia herečkinho profilu bola „kampaň“ s jej upravenými fotografiami, nebola by prvou celebritou, ktorá sa po podobnej nátlakovej akcii zo strany fanúšikov či odporcov stiahla zo sociálnych sietí.

Po podobnej kampani sa pred troma rokmi načas stiahla z Instagramu aj Snapchatu speváčka Demi Lovato, ktorej pre zmenu „vkladali do úst“ výroky hanobiace postihnutých ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #účet #Twitter #Millie Bobby Brown

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...