Len druhá v histórii! Premiérka Nového Zélandu porodila, tu je foto!

Nielen pôrody slávnych celebrít sú súčasťou záujmu verejnosti. Z prírastku sa teší aj novozélandská premiérka Jacinda Ardern, ktorá porodila vo štvrtok svoje prvé dieťa - dievčatko. Zahrnuli ju gratulácie na sociálnych sieťach.

21.06.2018 10:17
debata (7)
Novozélandská premiérka Jacinda Ardern a jej... Foto: SITA/AP
Jacinda Ardern a jej partner Clarke Gayford Novozélandská premiérka Jacinda Ardern a jej partner Clarke Gayford pózujú so svojou dcérkou, ktorá sa narodila vo štvrtok 20. júna 2018.

Ardern je po bývalej pakistanskej predsedníčke vlády Bénazír Bhuttovej druhou ženou na svete v novodobých dejinách, ktorá sa stala matkou počas zastávania premiérskej funkcie.

Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook zverejnila aj fotografiu, na ktorej je spolu so svojím partnerom Clarkom Gayfordom a bábätkom. Ardernová zároveň všetkým poďakovala za pekné priania a dodala, že ona aj dieťa sú v poriadku.

Novozélandská premiérka (37) mala podľa očakávania porodiť už v nedeľu, niekoľko dní však prenášala a rozhodla sa pracovať až do poslednej chvíle. Gayford na sociálnej sieti Twitter zverejnil fotografiu, na ktorej si ešte v stredu v súkromí čítala z parlamentných dokumentov.

Ardern si po pôrode vyberie šesť týždňov rodičovskej dovolenky. Počas nej ju bude zastupovať podpredseda vlády Winston Peters. Premiérka však bude mať k dispozícii všetky vládne dokumenty a bude sa vyjadrovať ku všetkým zásadným rozhodnutiam vrátane tých, ktoré sa týkajú bezpečnosti štátu. Po šiestich týždňoch sa vráti do úradu a v rodičovských povinnostiach ju vystrieda Gayford.

Ardern zistila, že je tehotná, necelý týždeň pred tým, ako sa v októbri ujala úradu premiérky.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #dieťa #facebook #premiérka #Jacinda Ardern

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....