Iné Kafe krstili nový album v lietadle nad Vysokými Tatrami

Nad Vysokými Tatrami, na palube lietadla Boeing 737-300, pokrstila vo štvrtok (24.11.) punkrocková skupina Iné kafe svoj nový, v poradí šiesty štúdiový album s názvom Právo na šťastie.

25.11.2011 14:15
Iné Kafe Foto:
Členovia skupiny Iné Kafe pokrstili svoj nový album v oblakoch. Lietadlo pilotoval spevák a líder skupiny Vratko Rohoň (vpravo).
debata

Tento nevšedný spôsob uvedenia nového albumu so skupinou súvisí. Jedným z dvojice pilotov lietadla bol totiž líder kapely Vratko Rohoň, ktorý už niekoľko rokov oblieka uniformu civilného pilota dopravného lietadla.

Na album Právo na šťastie čakali fanúšikovia viac ako osem rokov, keď predposledné cédečko Iné Kafe vyšlo v septembri 2003. Novinka ponúka trinásť piesní, hudba aj texty sú z autorského pera lídra kapely Vratka Rohoňa. Trojica, ktorú doplňujú basový gitarista Peter Fóra a bubeník Dodo Praženec, nahrávala album jedenásť mesiacov. V slovenskom éteri už rotuje prvý singel s názvom Špinavé objatie. Počas víkendu bude kapela nakrúcať aj videoklip k tejto skladbe.

„Nahrávalo sa nám dobre. Snažili sme sa byť čo najviac spolu v rámci prác v štúdiu aj pri mixáži a masteringu. Nie vždy to ale bolo možné, tak sme komunikovali cez internet. Potom vznikali zaujímavé situácie. Forusove poznámky, ktorý prechodne žije v Londýne, som si stiahol do telefónu v Helsinkách, prečítal som si ich nad Švédskom a v Pise som telefonoval do Bratislavy s Dodom, ako to treba upraviť v štúdiu a poslať mailom do Prahy,“ uviedol s úsmevom pre médiá Vratko.

Právo na šťastie zaujme poslucháčov už výstižným názvom, ale aj obalom CD. „Booklet je grafická úprava fotografie časti sochy Frederica Garcíu de Lorcu v Madride. Keď som tú sochu na začiatku leta uvidel naživo, bolo mi hneď jasné, ako bude obal vyzerať,“ dodal líder kapely.

„Otázka toho, že sme sa vrátili, bola skôr v tom, že na jednej strane nám fanúšikovia prejavili, že chcú náš návrat, aby sme existovali, robili platne a koncerty. Druhá vec bola, že sme našli formu fungovania, že budeme hrať menej, aby sme si mohli robiť svoju robotu a popritom hrať. Takže muselo prísť to, aby sme skončili, aj to, aby nás chceli ľudia naspäť. A takto sme si mohli dovoliť takúto parádu, spojiť v mojom prípade moje dve roboty a dve fantastické veci vyletieť s Boeingom a pokrstiť album nad Tatrami,“ povedal frontman skupiny.

Album pokrstí kapela na koncerte 16. decembra v Brezne a deň nato v moravskom Olomouci. V druhej polovici januára a februári budúceho roku odohrajú turné dvanástich koncertov na Slovensku aj v Českej republike. Potom si od hudobných nástrojov dajú dlhšiu dobu pokoj, pretože podľa slov lídra Vratka Rohoňa absolvujú ďalšie turné až pri 20. výročí kapely, čo bude v roku 2015.

Členovia skupiny Iné Kafe pokrstili svoj nový...
Členovia skupiny Iné Kafe pokrstili svoj nový...
Členovia skupiny Iné Kafe pokrstili svoj nový...
debata chyba

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...