Posledný člen Bee Gees dostal rytiersky titul, do paláca vzal celú rodinu

Britský hudobník Barry Gibb, posledný žijúci člen skupiny Bee Gees, si od princa Charlesa prevzal rytiersky titul.

27.06.2018 16:20
debata (2)
Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky titul od britského princa Charlesa. Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky titul od britského princa Charlesa.

Rodák z mesta Douglas na Ostrove Man si prevzal čestné ocenenie, vďaka ktorému má právo používať oslovenie Sir, počas slávnosti v Buckinghamskom paláci.

Sedemdesiatje­denročného umelca sprevádzali manželka Linda a deti Michael, Alexandra a Ashley. Gibb si titul vyslúžil za prínos hudbe a charite.

Hudobník si počas slávnosti spomenul na svojich zosnulých bratov Robina a Mauricea, s ktorými založil spomínanú skupinu Bee Gees.

zväčšiť Spevák a skladateľ Barry Gibb (v strede) s... Foto: Reuters, Steve Parsons
Barry Gibb Spevák a skladateľ Barry Gibb (v strede) s manželkou Lindou (druhá sprava) a ich deťmi - zľava: Michael, Alexandra a Ashley v Buckinghamskom paláci.

„Ak by nebolo mojich bratov, nebol by som tu. Ak by som strávil celý život písaním piesní osamote, mohlo to znamenať úplne niečo iné. Dúfam a modlím sa, že vedia, čo sa stalo,“ vyjadril sa Gibb, pre ktorého bolo pasovanie za rytiera „trochu neskutočným“ zážitkom. „Je to vysoké ocenenie, ktoré vám môže dať vaša kultúra, a to je niečo, na čo som nesmierne pyšný,“ dodal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #princ charles #Bee Gees #Barry Gibb #rytiersky titul

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...