Modelka pózovala nahá pred Múrom nárekov. Zniesla sa ňu tvrdá kritika

Belgická modelka Marisa Papenová pobúrila izraelskú verejnosť, keď publikovala svoju fotografiu, na ktorej pózuje na streche budovy nahá, pričom v pozadí je vidno Múr nárekov v Jeruzaleme.

29.06.2018 12:02
debata (38)

Kontroverzná snímka sa objavila v belgickom denníku Het Laatste Nieuws, informovala vo štvrtok stanica BBC.

Rabín Múru nárekov Šmuel Rabinovič pre miestne médiá vyhlásil: „Je to zahanbujúci, závažný a poľutovaniahodný incident, ktorý uráža posvätnosť tohto miesta, ako aj city jeho návštevníkov.“

Múr nárekov sa nachádza neďaleko mešity al-Aksá a je najposvätnejším miestom židovského sveta. Je pozostatkom hradieb jeruzalemského chrámu.

Papenovú minulý rok zatkli v Egypte po tom, ako nafotila akty pri starovekom chráme v Luxore. Mnoho jej verejne publikovaných fotografií vzniklo na rozličných miestach vo svete. Na svojej webovej stránke táto 26-ročná modelka popisuje svoj spôsob života ako „nahú formu slobody, kde sú masky strhnuté a odhodené do oceánu“.

Počas jej trojdňového pobytu v Izraeli vznikli aj ďalšie podobne ladené zábery vrátane snímky, kde sa Holanďanka zvíja okolo žrde s izraelskou vlajkou ako striptérka.

Na kritiku ohľadom svojich posledných aktov vyhlásila: „Vyvádza ma z miery, že ľudia, ktorí veria, že Boh stvoril naše telá, považujú nahú kožu za urážlivú“.

38 debata chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...