Polícia obvinila dvoch mužov z útoku na speváčku Tonyu Graves

Polícia v sobotu obvinila dvoch mužov zo sobotňajšieho útoku na americkú speváčku Tonyu Gravesovú vo Vimperku.

03.12.2011 18:50
Tonya Graves Foto:
Speváčka Tonya Graves.
debata

Dvadsaťpäťročného a tridsaťštyriročného muža zo Strakonicka vinia z výtržníctva a hanobenia národa, rasy, etnickej skupiny alebo osôb. Novinárov o tom informoval riaditeľ juhočeskej polície Radomír Heřman.

Podľa neho hrozí obom mužom trest odňatia slobody až na tri roky. Gravesovú napadli večer v reštaurácii, v meste sa pred tým konal míting priaznivcov extrémistickej Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS).

„Polícia zadržala oboch mužov v ranných hodinách,“ povedal Heřman. Podľa neho ide o mužov, ktorí už v minulosti boli odsúdení. Okrem iného sa vraj tiež previnili propagáciou nacizmu. Policajti sa ešte len rozhodnú, či budú pre oboch mužov žiadať kvôli sobotňajšiemu incidentu väzobné stíhanie.

Štyridsaťjedenročná speváčka tmavej pleti, ktorá vystupuje so skupinou Monkey Business, už skôr povedala, že ju pravdepodobne prívrženci DSSS slovne aj fyzicky napadli v reštaurácii U Stadionu. Vraj jej začali nadávať, ťahať ju za vlasy a pľuvať na ňu. Speváčka tiež povedala, že v reštaurácii boli dvaja policajti, ktorí ale neboli v službe a nepomohli jej. Pomoci sa údajne dočkala až od niektorých hostí reštaurácie a čašníka.

Podľa Hermana však policajti nepochybili, išlo podľa neho o nepresnú interpretáciu. „Títo policajti mali po službe, boli v reštaurácii vo vedľajšej miestnosti na večeri a hneď akonáhle zaregistrovali incident, bežali na miesto, ale už sa nič nedialo,“ povedal juhočeský policajný riaditeľ.

debata chyba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...