Zloduch aj kozmonaut! Kevin Bacon oslavuje 55 rokov

K najvýraznejším rolám amerického herca Kevina Bacona, ktorý 8. júla oslavuje 55 narodeniny, patrí zloduch vo vodáckom thrilleri Divoká rieka a jeden z troch členov posádky Apolla 13 v rovnomennom snímke s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe.

08.07.2018 00:00
Kevin Bacon Foto: ,
Kevin Bacon na prezentačnej akcii televízie Fox.
debata (1)

V poslednej dobe sa objavil napríklad v akčnom filme Deň patriotov (2016), ktorý bol inšpirovaný bombovým útokom na bostonskom maratóne v roku 2013.

Bacon vo filme debutoval v roku 1978 menšou rolou v kultovej študentskej snímke Zverinec časopisu National Lampoon. Úspech snímky ho postupne priviedol k ďalším filmom pre mladých, akými bolo Bistro Barryho Levinsona či film Bez dozoru. Neskôr sa preslávil rolami aj v ďalších slávnych filmoch, akými sú napríklad Hráči so smrťou, JFK, Spáči alebo Tajomná rieka. Objavil sa tiež v úlohe zloducha v pokračovaní filmovej ságy X-Men: Prvá trieda (2011). O rok skôr dostal cenu amerických filmových kritikov, nie však za herecké umenie, ale za charitatívnu prácu.

V roku 1996 Bacon debutoval ako režisér. Pôvodne televíznu snímku Stratená Chase, v ktorej si okrem iného zahrala aj jeho manželka, Kyra Sedgwick, sa nakoniec premietal aj v kinách. Bol uvedený na festivaloch v Sundance a Toronte a získal tri nominácie na Zlatý glóbus.

Manželia Kyra Sedgewick a Kevin Bacon. Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Manželia Kyra Sedgewick a Kevin Bacon. Manželia Kyra Sedgewick a Kevin Bacon.

Ďalším jeho režijným počinom bola snímka Miláčik z roku 2005, v ktorom si aj zahral. Bacon, ktorý pôsobí tiež v divadle a televízii, navyše so svojím starším bratom Michaelom tvoria úspešnú country folkovú skupinu The Bacon Brothers. V roku 2003 získal svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy.

Herec Kevin Bacon sa s bratom Michaelom vydáva... Foto: SITA/AP, Christopher Smith
Herec Kevin Bacon sa s bratom Michaelom vydáva na prázdninové koncertné turné po USA. Herec Kevin Bacon sa s bratom Michaelom vydáva na prázdninové koncertné turné po USA.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Kevin Bacon

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....