Producenta Weinsteina prepustili na kauciu, čaká sa na ďalšie obvinenia

Americký sudca v pondelok prepustil na kauciu filmového producenta Harveyho Weinsteina, zadržiavaného na základe obvinenia zo sexuálneho útoku už od tretej ženy.

09.07.2018 16:35
Producent Harvey Weinstein na archívnom zábere. Foto: ,
Producent Harvey Weinstein na archívnom zábere.
debata

Weinsteinov právny zástupca ale podľa agentúry AP očakáva, že voči jeho mandantovi budú vznesené ďalšie obvinenia. Weinsteinov právnik Ben Brafman v pondelok na newyorskom súde argumentoval, že neexistuje žiadny dôvod pre obavy, že by sa jeho 66-ročný mandant mohol pokúsiť o útek. Weinstein podľa neho pokladá všetky obvinenia za falošné.

Nová obvinenia proti slávnemu producentovi oznámili začiatkom mesiaca. Producent bol pritom už v máji obvinený zo znásilnenia a ďalších sexuálnych zločinov, ktorých sa dopustil na dvoch ženách.

V máji sa sám dostavil na stanicu polície na Manhattane a súd ho následne prepustil na kauciu jedného milióna dolárov (22 miliónov Sk).

Weinsteina obvinilo v posledných mesiacoch zo sexuálnych útokov viac ako 70 žien, vrátane herečiek Salmy Hayekovej či Gwyneth Paltrowovej.

Jeho prípad nasledovala záplava ďalších odhalení podobných činov a bol tiež pri zrode celosvetovej kampane proti obťažovaniu a sexuálnemu násiliu na ženách známej ako MeToo.

debata chyba
Viac na túto tému: #sudca #obvinenie #sexuálne násilie #kaucia #Harvey Weinstein #MeToo

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....