More a slnko, Island ako plán! Smatanovej chodníčky vedú všelikam

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová má vo veľkej obľube letné festivaly a atmosféru, ktorá na nich panuje.

12.07.2018 09:30
Zuzana Smatanová Foto:
Zuzana Smatanová na archívnom zábere z predstavenia a krstu albumu Echo.
debata

„Leto je preto pre mňa najkrajšia časť roka, milujem hlavne festivaly. Robí ma šťastnou, keď môžem ísť za ľuďmi, ktorí majú chuť sa baviť,“ priznala.

Festivalové koncerty majú podľa nej viacero pozitív. „Prídu na ne totiž aj ľudia, ktorí by za iných okolností na môj koncert neprišli, to je celkom výhoda,“ skonštatovala. „A open air koncerty majú celkovo svoje čaro a atmosféru. Ja zbožňujem, keď zavanie ten guláš, tá klobáska, to pivo a ľudia sú strašne v pohode. To ma vie strašne nakaziť, celá tá nálada. Užívam si to vlastne už pätnásť rokov a stále ma to baví. Aj keď to cestovanie v dodávke občas človeku lezie na nervy, ale to je normálne, patrí to k tomu a festivalov sa pre to určite nevzdám,“ vyhlásila Smatanová, ktorá už stihla toto leto absolvovať týždňovú dovolenku pri mori.

„Bola som minulý týždeň pri mori. Nie som síce úplne morský človek, ale tentoraz som si povedala, že veď čo, potrebuješ trošku aj pláž a slnko… Dva roky som bola od rána do večera zatvorená v štúdiu, vôbec som nevnímala vonkajší svet, strašne málo som chodila do spoločnosti a málo som sa venovala sama sebe, prišla som domov a nemala som vôbec nakúpené, mala som úplne rozhádzaný harmonogram, všetky sily som sústredila len do tvorby, takže som si povedala, že keď toto skončí, a keď vydám album Echo, tak sa konečne začnem venovať aj sebe a nájdem si na seba čas,“ povedala známa umelkyňa.

V septembri ju pritom čaká ešte jedna inšpiratívna cesta. „V septembri sa zas chystám na Island, na to sa fakt teším, Island je taká moja vysnívaná destinácia… vodopády, veľryby, polárna žiara… A možno stretneme aj nejakého elfa,“ zasmiala sa.

„Som zvedavá, aké to bude, vraj je to divoká krajina. Chceme si s kamarátmi prenajať auto a za desať dní obísť celý ostrov. Uvidíme, či sa nám to podarí,“ poznamenala Smatanová, ktorú krátko po príchode z Islandu čaká v rámci pripravovaného turné dvanásť veľkých koncertov.

„Strašne dávno som nemala turné, tak sa tým už teraz zamestnávam. Keď varím, rozmýšľam, čo všetko v rámci programu urobíme… Bude to väčšie, budú tam videoprojekcie a tak ďalej. Musím to ešte premyslieť, pracujem na tom a veľmi sa na to teším,“ uviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #radosť #atmosféra #Zuzana Smatanová

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...