Smer Karibik! Cleese z Monty Phyton to už nevie v Británii vydržať

Britský komik, scenárista a producent John Cleese, jeden z členov kultovej komediálnej skupiny Monty Python, opúšťa Britániu a sťahuje sa do Karibiku.

12.07.2018 16:09
2015 Tribeca Film Festival - "Monty Python and... Foto: ,
John Cleese, zakladajúci člen komediálnej skupiny Monty Python.
debata

Dôvodom je jeho znechutenie zo lží a malicherností britských médií. Preslávený komik to oznámil v relácii Newsnight britskej televíznej stanice BBC Two.

Britská hviezda, ktorá v roku 1999 odmietla šľachtický titul, je dlhodobým hlasným zástancom volebnej a tlačovej reformy v Británii. Pre svoje útočisko si teraz vybral karibský ostrov Nevis so zhruba 11 000 obyvateľmi, kam sa plánuje presťahovať na jeseň.

Komik je vraj znechutený najmä stavom britských novín. V relácii Newsnight ukázal aj dáta zo správy EÚ, podľa ktorej majú britské tlačené médiá najnižšiu mieru dôvery v celej únii. Osemdesiatročný herec si okrem iného sťažoval aj na debatu o vystúpení Británie z Európskej únie, ktorú označil za „jednu z najviac deprimujúcich vecí v tejto krajine“. Sám pritom odchod Británie z únie v referende v roku 2016 podporoval.

„Hovorili nám strašné lži o tých peniazoch, ktoré by dostala národná zdravotnícka služba NHS,“ povedal Cleese. Na druhú stranu zástancovia zotrvania Británie v EÚ, ako napríklad bývalý premiér David Cameron, využívali zastrašovaciu taktiku, dodáva.

Slávny herec sa tiež pozastavil nad tým, prečo sú Briti do diskusií o brexitu takí zapálení. Väčšina z nich totiž podľa neho vôbec netuší, čo sa v skutočnosti sta­ne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #médiá #odchod #John Cleese #Karibik #Brexit

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...