Vráti sa Oasis? Liam Gallagher vyzval brata na uzmierenie a návrat!

Spevák bývalej britskej rockovej skupiny Oasis Liam Gallagher vyzval svojho brata Noela, ktorý je spoluzakladateľom tejto formácie, aby obnovili jej činnosť.

22.07.2018 14:09
Liam Gallagher Foto: ,
Britský hudobník Liam Gallagher.
debata

Liam symbolicky podal olivovú ratolesť Noelovi vo štvrtkovom tvíte, keď uviedol, že by mali ukončiť vzájomné spory. Informovala o tom v piatok spravodajská stanica Sky News.

Skupina sa pre turbulentný vzťah bratskej dvojice rozpadla v roku 2009. Oasis patril medzi najvýraznejšie hudobné zjavy na britskej hudobnej scéne v 90. rokoch i v nasledujúcom desaťročí. Do histórie sa zapísala mnohými hitmi ako „Wonderwall“, „Live Forever“ či „Whatever“, ako aj masívnymi vystúpeniami.

Napriek osobným invektívam Gallagherovcov v tlači sa v ostatných rokoch objavili náznaky možného obnovenia činnosti skupiny; prispel k tomu najmä dokumentárny film „Supersonic“ z roku 2016, ktorý mapuje Oasis v časoch najväčšej slávy.

Spevák a skladateľ Noel Gallagher na archívnom... Foto: SITA/AP, Balazs Mohai
Noel Gallagher Spevák a skladateľ Noel Gallagher na archívnom zábere.

Liam v januári pre hudobný magazín Q vyhlásil, že Noel sa „zúfalo“ snaží obnoviť Oasis, ale blokuje to jeho manželka Sara MacDonald. Liam na februárovom odovzdávaní cien NME Awards označil svojho brata za „klauna“, s ktorým sa nerozpráva. „Je príliš zamestnaný písaním kozmického popu,“ povedal.

Liam po rozpade Oasis založil vlastnú skupinu Beady Eye, s ktorou vydal dva albumy. Jeho debutový sólový album vyšiel vlani na jeseň. Noel sa realizoval s formáciou Noel Gallagher's High Flying Birds, ktorá má na konte tri albumy. Ako sólový interpret vydal dosiaľ jedinú koncertnú charitatívnu platňu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liam Gallagher #Oasis #návrat #Noel Gallagher #obnovenie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...