V Supergirl sa objaví transrodová hrdinka! Stvárni ju táto transrodová herečka

Aktivistka a herečka Nicole Maines, ktorá je sama trans žena, stvárni Niu Nal, známu aj ako Dreamer.

24.07.2018 00:00
Nicole Maines Foto: ,
Herečka Nicole Maines.
debata (9)

„Zdá sa vhodné, že tu máme transrodovú superhrdinku, ku ktorej môžu vzhliadať transrodové deti,“ povedala 20-ročná rodáčka z Gloversville v New Yorku po oficiálnom oznámení na Comic Cone v San Diegu.

Nia Nal sa predstaví vo štvrtej sezóne obľúbeného seriálu, ktorej prvú epizódu v USA odvysielajú 14. októbra. Supergirl je vo vysielaní americkej televízie CW súčasťou takzvaného Arrowverse tvoreného aj sériami Arrow (2012), The Flash (2014) a Legends of Tomorrow (2016) z dielne DC Comics.

Okrem Maines sa k hereckému obsadeniu pridajú aj April Parker Jones ako plukovníčka Haley a David Ajala ako Manchester Black. Už dávnejšie tvorcovia ohlásili obsadenie Sama Witwera (Agent Liberty) a tiež to, že k hlavnému hereckému obsadeniu sa pridá Jesse Rath, ktorý si už v šiestich epizódach tretej sezóny zahral Brainiaca-5.

Nicole Maines a jej rodina sa v roku 2014 obrátili na súd po tom, ako jej škola zakázala používať dievčenskú toaletu. Súd následne rozhodol, že škola porušuje ľudské práva. V roku 2015 sa predstavila ako transrodová tínedžerka v epizóde seriálu Bolesti slávnych (2009 – 2016), ktorú ocenila organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (GLAAD).

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl #Nicole Maines

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...