Tri roky písal príbehy z vlastného života, teraz vydá Roger Daltrey autobiografiu

Frontman anglickej rockovej kapely The Who Roger Daltrey vydá tento rok očakávaný životopis. Novinka s názvom Thanks A Lot, Mr. Kibblewhite: My Story sa dostane na trh 23. októbra.

28.07.2018 00:00
Roger Daltrey Foto: ,
Spevák Roger Daltrey z kapely The Who.
debata

„Trvalo mi tri roky, kým som rozbalil všetky príbehy z môjho života. Musel som si spomenúť kto, čo, kedy a kde urobil. Musel som oddeliť mýty od reality a rozpliesť, čo sa naozaj stalo v Holiday Inn počas oslavy 21. narodenín Keitha Moona (zosnulý bubeník kapely),“ objasnil 74-ročný interpret na margo knihy, o ktorej po prvý raz prehovoril ešte v roku 2016. Rodák z Londýna zároveň zverejnil obal autobiografie, na ktorom je jeho čiernobiela fotografia.

Roger Daltrey sa preslávil ako člen spomínaných The Who, ktorí vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie spolu s ním a Moonom tvorili gitarista Pete Townshend a zosnulí basgitarista John Entwistle. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ poslednú Endless Wire (2006). Počas kariéry získali množstvo ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí v roku 2014 uviedli na trh výberovku The Who Hits 50! Daltrey vydal tiež niekoľko sóloviek ako Daltrey (1973), One Of The Boys (1977), Under A Raging Moon (1985), Rocks In The Head (1992) alebo As Long as I Have You (2018).

debata chyba
Viac na túto tému: #autobiografia #Roger Daltrey

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...