Idylka Marcinkovej a Dyka sa zmení na boj o život! Pod dohľadom Rotha

Hlavnými hrdinami filmovej novinky Dôverný nepriateľ sú manželia Zuzana a Andrej, ktorých stvárňujú herci Gabriela Marcinková a Vojtěch Dyk.

04.08.2018 00:00
Vojtěch Dyk a Gabriela Marcinková Foto:
Vojtěch Dyk a Gabriela Marcinková vo filme Dôverný nepriateľ.
debata

Ako šťastní manželia sa z Bratislavy presťahujú do Tatier, aby si na samote, odrezaní od sveta, na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život.

Zľava: Zuzana Porubjaková a Gabriela Marcinková...
Vojtěch Dyk vo filme Dôverný nepriateľ.
+3Vojtěch Dyk a Gabriela Marcinková vo filme...

Ako posledná "postava“ bola vo filme Dôverný nepriateĺ dotváraná "rola“ samotného inteligentného domu, respektíve softvéru, ktorý dom ovláda. Hlas domu sa tvorcovia rozhodli zveriť bezkonkurenčne najuznávanejšiemu slovenskému hercovi Róbertovi Rothovi. "Osloviť ho bol producentský nápad zo slovenskej strany. Chceli sme charizmatický hlas, ktorému nie je možné odolať,“ prezrádza producent filmu Ľubomír Slivka zo spoločnosti Attack Film. „Keď sme povedali Gabike Marcinkovej, že uvažujeme nad oslovením Rotha, bola nadšená. Svojím spôsobom to spečatila,“ dodáva.

Napriek tomu, že ponuky do filmu Róbert Roth neprijíma často, netradičnú ponuku zahrať si inteligentný dom prijal. „Robo Roth je dlhodobo nedostatkový tovar v slovenskom filme. O to viac nás teší, že našu ponuku prijal. Vážime si to,“ dodal producent filmu Ľubomír Slivka.

Režisérom filmu je český tvorca, Karel Janák, ktorý sa okrem réžie chopil aj scenára. Popri titulnej dvojici Gabriele Marcinkovej a Vojtěchovi Dykovi si vo filme zahrali Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu či Roman Luknár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vojtěch Dych #Gabriela Marcinková #Dôverný nepriateľ

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...