Meg Ryan na festivale v Locarne: Spoznáte v nej romantičku z Lásky cez internet?

Slávna romantická komédia Láska cez internet vznikla pred 20-timi rokmi. Jej hviezda, 56-ročná Meg Ryan, zavítala do Švajčiarska, na známy festival.

05.08.2018 11:30
Meg Ryan Foto: ,
Herečka Meg Ryan - dnes a v roku 1998.
debata (5)

Hollywoodska hviezda Meg Ryan je hosťom filmového festivalu vo švajčiarskom Locarne. Na pódiu si prevzala čestné ocenenie Zlatý leopard a prítomným za poctu s úsmevom poďakovala.

Americká herečka Meg Ryan  dostala cenu Zlatý... Foto: TASR/AP, Alexandra Wey
Meg Ryan Americká herečka Meg Ryan dostala cenu Zlatý leopard za celoživotné dielo na 71. ročníku filmového festivalu v Locarne.

„Cítim sa naozaj poctená. Cena pre mňa znamená, že som sa rozhodla správne, keď som sa stala súčasťou malej filmovej komunity, ktorá sa rozhodla prinášať radosť veľkej skupine ľudí,“ odznelo z jej úst na pódiu, ako informuje agentúra DPA. Ocenenie sa počas švajčiarskeho festivalu udeľuje len od roku 2013 a z Locarna si ho už odniesli Faye Dunaway, Mia Farrow či Adrien Brody.

Americká herečka Meg Ryan  dostala cenu Zlatý...
Americká herečka Meg Ryan  dostala cenu Zlatý...
+2Americká herečka Meg Ryan  dostala cenu Zlatý...

56-ročná herečka, ktorú preslávili snímky ako Top Gun (1986), Keď muž miluje ženu (1994), Oddaní láske (1997), Mesto anjelov (1998) či romantická komédia Láska cez internet (1998), na pódium prišla v čiernych šatách na špagetových ramienkach, jej blond hriva jej rozpustená padala na plecia.

V komédii Láska cez internet si herečka zahrala hlavnú postavu spolu s Tomom Hanksom. Práve táto snímka patrí k divácki najobľúbenejším, hoci vznikla už pred dvadsiatimi rokmi. Za rolu majiteľky malého kníhkupectva, Kathleen, získala Ryan nomináciu na Zlatý glóbus. S Hanksom si však zahrala aj v roku 1993 v romantickej snímke Bezsenné noci v Seattli, ktorá takisto u divákov zabodovala.

Meg Ryan  v komédi Láska cez internet. Foto: Warner Bros
Meg Ryan Meg Ryan v komédi Láska cez internet.

Herečka bola vydatá za herca Dennisa Quaida, s ktorým má syna Jacka, ktorý prišiel na svet v roku 1992. Rozchod slávna dvojica ohlásila v roku 2000. Blondínka prežila romancu s hercom Russellom Croweom, neskôr do jej života vstúpil muzikant John Mellencamp. Aj tomu vzťahu však odzvonilo.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Hanks #Meg Ryan #Locarno #hviezdy po rokoch

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...