Chorú Franklinovú navštívil Stevie Wonder. Hviezdy odkazujú, milujeme ťa

Americký hudobník Stevie Wonder navštívil v utorok chorú soulovú speváčku Arethu Franklinovú v jej dome v Detroite.

15.08.2018 12:33
debata (1)
Speváčka Aretha Franklin na zábere z augusta 2017. Foto: SITA/AP, Owen Sweeney
Speváčka Aretha Franklin na zábere z augusta 2017. Speváčka Aretha Franklin na zábere z augusta 2017.

Speváčkina hovorkyňa Gwendolyn Quinn uviedla pre tlačovú agentúru Associated Press (AP), že kráľovnú soulu, ktorá je vážne chorá, navštívil aj reverend a bojovník za ľudské práva Jesse Jackson, ako i Franklinovej bývalý manžel, herec Glynn Turman.

Franklin (76) tento rok už skôr zrušila plánované koncerty, keď jej lekár nariadil odpočinok. Legendárna speváčka oznámila plán na odchod „do dôchodku“ už vlani a vyhlásila vtedy, že bude vystupovať „iba na niektorých vybraných podujatiach“. Franklinovej diagnostikovali v roku 2010 rakovinu.

Keď sa objavili najnovšie správy o tom, že Franklin je chorá, fanúšikovia, priatelia a muzikanti ovplyvnení jej umením zverejnili pozitívne slová na jej adresu. Boli medzi nimi napríklad Rod Stewart, Mariah Carey, Chaka Khan, Lin-Manuel Miranda, Tyler Perry, Missy Eliot a Wayne Brady.

Beyoncé sa na svojom koncerte s manželom Jay-Z v pondelok večer v Detroite poďakovala Franklinovej za jej „nádhernú hudbu“ a povedala „Milujeme ťa“.

Bývalý prezident USA Bill Clinton zverejnil v pondelok na Twitteri odkaz, že spolu s manželkou Hillary Clintonovou „myslia dnes večer na Arethu Franklinovú a počúvajú jej hudbu, ktorá bola takou dôležitou súčasťou ich životov posledných 50 rokov“.

Soulová speváčka, viacnásobná držiteľka ceny Grammy, ktorej kariéra trvá už šesť desaťročí, je vážne chorá a v uplynulých dňoch bola obklopená svojimi najbližšími. Informoval o tom v pondelok rodinný priateľ a šéfredaktor portálu Showbiz411.com Roger Friedman.

Speváčka Beyonce a jej manžel Jay-Z (na... Foto: SITA/AP, Matt Rourke
Beyonce a jej manžel Jay-Z Speváčka Beyonce a jej manžel Jay-Z (na achívnom zábere) vyjadrili podporu Arethe Franklinovej na koncerte a odkázali jej z pódia, že ju milujú.

Franklinová vystupovala posledný raz vlani v novembri pre Nadáciu Eltona Johna na podporu výskumu AIDS v New Yorku. Rodina speváčky, ktorá sa v poslednom čase zdržiava už len vo svojom dome v Detroite, požiadala verejnosť o „modlitby a rešpektovanie súkromia“.

Medzi jej najväčšie hity patria Respect (1967), (You Make Me Feel Like) A Natural Woman (1968), I Say a Little Prayer (1968), Day Dreaming (1972), Jump to It (1982), Freeway of Love (1985), A Rose Is Still A Rose (1998) či I Knew You Were Waiting (For Me) – dueto so zosnulým britským popovým spevákom Georgeom Michaelom z roku 1987.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #hudba #rakovina #Soul #stav #Aretha Franklin #blízkosť #Stevie Wonder

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...