Ľudovky, tanec a dokonca aj kroj! Knechtovej plány prekvapujú

Slovenská speváčka Katarína Knechtová vyrazí so súborom Šarišan na turné Puto.

15.08.2018 16:02
Speváčka Katarína Knechtová. Foto:
Speváčka Katarína Knechtová.
debata

„Hľadali sme správne slovo, ktoré vystihuje môj vzťah k môjmu rodnému kraju, regiónu Šariš, koreňom, tradíciám, ľuďom, hudbe. Konkrétne k šarišskej ľudovej hudbe, ktorá ma ovplyvnila a na ktorej som vyrastala. Preto sa to turné volá práve Puto,“ objasnila interpretka.

Koncerty odštartujú 23. októbra v Prešove a následne navštívia Žilinu, Košice a Bratislavu. „Bude to hudobno-tanečná šou, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba. Zaznejú ľudové piesne, moje piesne v nových aranžmánoch. Na pódiu bude okolo 50 účinkujúcich, vrátane mojej kapely. Koncept koncertu bude založený na kontrastoch. Najmä hudobných. Živelný Šarišan a intimita mojich piesní umocnia celú atmosféru,“ prezradila Knechtová, ktorá plánovala spoluprácu so súborom už dlhšie.

„Za posledné roky vzniká množstvo fúzií a spojení modernej a folklórnej hudby. Aj ja mám už nejaké za sebou. Najprv to bola cimbalová muzika Hudci z Kyjova, potom moje spojenie s Cigánskymi diablami. Teraz som chcela, naopak, vyzdvihnúť náš šarišský folklór, ich temperament, tradície, piesne. Je nádherný a mnohí ľudia, ktorí nemali príležitosť sa s ním bližšie zoznámiť, si možno práve vďaka tomuto projektu k nemu nájdu cestu. Budem spievať ľudovky, nevyhnem sa ani tancu a kroj by som si tiež rada obliekla,“ vyhlásila hudobníčka.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na kostýmy, scénografiu, zvukové, svetelné a javiskové efekty. „Ísť na takéto turné je vždy sviatok a pre mňa veľký zážitok. Je to opäť nová výzva a cítim voči mojim fanúšikom veľkú zodpovednosť. Prepojiť tieto dva hudobné svety nie je totiž jednoduchá úloha. Ale obklopila som sa šikovnými ľuďmi. Réžiu má pod palcom Jaro Moravčík, s ktorým sa mi úžasne pracuje. Už teraz sa veľmi teším na všetkých fanúšikov, ktorí sa na nás prídu pozrieť. Jednoznačne a nekompromisne,“ dodala speváčka, ktorá sa s Putom chystá aj do Českej republiky.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #folklór #Katarína Knechtová #Šarišan

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...