Oddych? Tabaček má na to auto. Tam môžem byť sám so sebou, vraví

Slovenský herec a stand-up komik Juraj Šoko Tabaček si podľa vlastných slov najlepšie oddýchne v aute.

23.08.2018 08:30
Juraj Šoko Tabaček Foto:
Juraj Šoko Tabaček ako nový kapitán šou Milujem Slovensko!
debata

„Tým, že mám základňu v Žiline a už len s 3T hráme v Bratislave, Trenčíne, Nitre, Trnave, Košiciach a všade možne, tak za prácou najazdím stovky kilometrov. Ale stále mi to nevadí, pretože si chvalabohu dokážem v aute oddýchnuť. Zatvorím sa do svojho kokpitu, aj keď netvrdím, že jazdím na nejakom MacLarene, ale proste sa doň zavriem a zrazu som sám… To nie je bežné, lebo drvivá väčšina mojej práce je s ľuďmi alebo pri ľuďoch a tam zrazu môžem byť len so sebou,“ priblížil v rozhovore.

Ako prezradil, jeho najobľúbenejšou oddychovou činnosťou je v súčasnosti počúvanie audiokníh. „Teraz som mal také obdobie, že som počúval jedného severského autora, Henninga Mankella, ktorý píše také detektívky, príjemné svojou atmosférou, to mám rád. Alebo Jo Nesba. A v poslednej dobe som si púšťal aj Stephena Hawkinga a jeho Stručnú históriu času, kde Stephen za použitia iba jedného vzorca vysvetľuje, ako vznikal vesmír. Zistil som však, že to pri šoférovaní nie je dobrý nápad, lebo tam chrlil toľko informácií, ktoré človek musel zachytiť… Na šoférovanie mám preto radšej niečo románoidného typu, nejakú beletriu,“ prezradil sympatický herec. „Občas sa mi aj stáva, že by som ešte pár kilometrov šiel, lebo chcem tú knihu dopočúvať… Ale nie každá ma upúta,“ dodal.

Závisí to podľa jeho slov do veľkej miery aj na tom, ako je načítaná. „Dávam klobúk dole pred všetkými, ktorí to robia, ale niektoré hlasy mi skrátka nesedia. Nie vždy mi sadne vyjadrovanie, dikcia, prístup alebo uchopenie textu tým daným hercom, a to sú veci, ktoré sú pre mňa dôležité. Veľakrát si preto aj dobrý materiál alebo knihu nevypočujem. Taký Maťo Landl, Peťo Sklár, Dušan Jamrich, to sú vycvičené a presné hlasy…,“ uzavrel známy komik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Šoko Tabaček

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...