Žiaden sex s neplnoletým som nemala, bráni sa Asia Argento

Talianska herečka Asia Argento, ktorá rozpútala kampaň #MeToo, v utorok poprela, že mala sex s neplnoletým.

22.08.2018 16:48
Herečka Asia Argento na archívnom zábere z roku... Foto: ,
Herečka Asia Argento na archívnom zábere z roku 2013.
debata (5)

Denník The New York Times (NYT) v nedeľu napísal, že žalobou kvôli údajnému sexuálnemu útoku jej hrozil o 20 rokov mladší herec a hudobník Jimmy Bennett. Štyridsaťdvaročná herečka podľa NYT nedávno spor urovnala tým, že mu zaplatila 380 000 dolárov (približne 327-tisíc eur). Obvineniami filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho násilia Argento vlani spustila kampaň #MeToo upozorňujúcu na sexuálne obťažovanie.

„Nikdy som s Bennettom sex nemala,“ uviedla talianska rodáčka vo vyhlásení. Vzťah s Bennettom označila za „iba priateľský“. Skončil potom, čo vystúpila proti Weinsteinovi a Bennett ju „neočakávane požiadal o prehnanú sumu peňazí“, tvrdí herečka.

Záležitosť vraj urovnal jej vtedajší priateľ, preslávený americký kuchár Anthony Bourdain (v júni tohto roka spáchal samovraždu). „Anthony sa obával negatívnej pozornosti, akú by na nás mohla privolať taká osoba, ktorú pokladal za nebezpečnú. Rozhodli sme sa vybaviť Bennettovu žiadosť súcitne a peniaze sme mu dali,“ uviedla herečka.

NYT na základe dokumentov, ktoré si vymenili právnici Argentovej a Bennetta, uviedol, že k údajnému útoku došlo v roku 2013 v jednom kalifornskom hoteli. Bennett vtedy mal 17 rokov a Argentov 37. V Kalifornii je pritom zákonná veková hranica pre sex 18 rokov.

Bennett vo svojom oznámení zámeru podať žalobu údajne tvrdil, že styk bol pre neho traumatizujúci a poškodil jeho kariéru. NYT napísal, že má k dispozícii aj selfie fotografiu zachytávajúcu Argentovú a Bennetta spoločne v posteli.

Dvojica si spolu zahrala už vo filme z roku 2004 Srdce je zradná suka, v ktorom stvárnili role matky-prostitútky a jej syna.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #žaloba #sexuálne obťažovanie #Asia Argento #MeToo

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....