Ona sex zapiera, on ho vraj tajil kvôli hanbe. Fotky a SMS naznačujú veľa

Herec a hudobník Jimmy Bennett sa cíti byť traumatizovaný zážitkom, v ktorom figuruje talianska herečka Asia Argento. Kauza oživila dianie okolo hnutia MeToo, nie však práve v pozitívnom zmysle.

24.08.2018 10:58
Herečka Asia Argento na archívnom zábere z mája... Foto: ,
Herečka Asia Argento na archívnom zábere z mája 2018.
debata

Bennett uviedol, že o dvadsať rokov staršia talianska herečka Asia Argento, ktorá stála pri zrode kampane #MeToo upozorňujúcej na sexuálne obťažovanie, je zodpovedná zo sexuálneho útoku, ktorý prebehol ešte v čase hercovej neplnoletosti. Bennett sa cíti byť týmto incidentom traumatizovaný. Vo vyhlásení, ktoré je jeho prvým od doby, čo sa kauze venujú médiá, oznámil, že doteraz mlčal, pretože sa cítil zahanbený. Teraz už mlčať nechce. Herečka odmieta, že by sa s Bennettom vyspala, potvrdila ale, že mu zaplatila, aby spor urovnala.

Denník The New York Times (NYT) na základe dokumentov, ktoré si vymenili právnici Argentovej a Bennetta, napísal, že k údajnému útoku došlo v roku 2013 v jednom kalifornskom hoteli. Bennett vtedy mal 17 rokov a Argento 37 rokov. V Kalifornii je pritom zákonná veková hranica pre sex 18 rokov. Podľa NYT herečka Bennetta potom, čo sama obvinila filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho násilia, vyplatila sumou 380 000 dolárov.

Vo vyhlásení Argento uviedla, že s Bennettom mala výhradne priateľský vzťah, ktorý sa skončil, keď vystúpila proti Weinsteinovi a Bennett po nej nečakane žiadal veľkú sumu peňazí. „Rozhodli sme vybaviť Bennettovu žiadosť súcitne a peniaze sme mu dali,“ oznámila herečka.

S vlastným vyhlásením teraz prišiel aj Bennett. Tvrdí, že celú záležitosť chcel vyriešiť súkromne s osobou, ktorá sa na ňom previnila. „Moja trauma sa predrala na povrch, keď sa sama vyhlásila za obeť. V uplynulých dňoch a hodinách som neurobil žiadne verejné vyhlásenie, pretože som sa cítil zahanbený a bál som sa stať súčasťou verejnej diskusie,“ citoval herca portál Deadline.

Poznamenal, že v čase incidentu bol maloletý a že len hľadal spravodlivosť, ktorá mu dávala zmysel. Vtedy sa vraj tiež rozhodol mlčať, pretože sa obával stigmatizácie, keď sa takáto situácia stane mužovi.

Portál TMZ v stredu po tom, čo Argento uviedla, že s Bennettom nikdy žiadny pomer nemala, zverejnil fotografiu, na ktorej dvojica leží prinajmenšom do pása nahá spolu v posteli.

Fotografia vznikla údajne bezprostredne potom, čo sa spolu obaja vyspali. TMZ tiež priložil textové správy, ktoré si Argento vymenila s kamarátkou a na ktorých sa k sexu s Bennettom priznáva. Ako TMZ materiály získal, nie je známe.

Súčasťou konverzácie medzi Argento a jej kamarátkou sú však aj správy o tom, ako herečke Bennett posielal nahé fotografie niekoľko rokov a ako jej údajne tvrdil, že je jeho sexuálnou fantáziou od jeho 12 rokov.

Na obrázku je však zachytené aj vyznanie mladého herca, na ktorom stojí: „Asia, milujem ťa z celého srdca. Som rád, že sme sa znovu stretli a že si súčasťou môjho života. Jimmy.“

To by mohlo napovedať, že Bennett sex inicioval sám a dobrovoľne, nie ako tvrdí. Na druhej strane sa však nič nedá robiť s faktom, že v čase tejto aktivity bol neplnoletý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kauza #sexuálne obťažovanie #Asia Argento #MeToo #Jimmy Bennett

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...