Jej hlas navždy patrí Angelike! 80-nička Švormová šarmom uchvacuje

Len pred pár dňami, 23. augusta, oslávila česká herečka Libuše Švormová 83. narodeniny.

29.08.2018 14:00
debata

Tento vek by jej však hádal málokto. Herečka sa spolu s ďalšími kolegami ukázala na podujatí televízie Prima, na ktorom ju sprevádzal jej o 18 rokov mladší manžel, Jan Patera. Možno aj vďaka nemu Švormová prestala starnúť a v spoločnosti vždy priam srší dobrou náladou a šarmom dámy.

Libuše Švormová a jej manžel, Jan Patera, na... Foto: Profimedia
Libuše Švormová Libuše Švormová a jej manžel, Jan Patera, na podujatí televízie Prima.

Výrazný rúž jej rozžiaril tvár a šaty modrej farby jej ubrali pár rokov. Premietanie prvej časti seriálovej novinky Krejzovci si spolu so Švormovou užili ďalšie známe české tváre ako Martin Zounar, Vanda Hybnerová či Petr Čtvrtníček. Švormová je súčasťou seriálu Ohnivé kura, ktorý vysiela televízia Prima, ale objavuje sa na filmovom plátne. V roku 2016 si napríklad zahrala v komédii Ako básnici čakajú na zázrak.

Hoci má herečka Libuše Švormová na svojom konte desiatky televíznych a filmových úloh, pre tisíce divákov zostane zapísaná najmä ako krásna filmová Angelika. Práve ona prepožičala v roku 1968 hlas herečke Michèle Mercierovej, slávnej predstaviteľke neohrozenej markízy, kedy sa k českým a slovenským divákom dostal prvý diel filmu. Ten vo Francúzsku vznikol v roku 1964.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelika #dabing #Libuše Švormová

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....