Toto je budúca belgická kráľovná! Mladá kráska opustila krajinu

Belgická princezná Elisabeth, kňažná z Brabantska a budúca kráľovná Belgicka, v utorok opustila rodnú krajinu a odišla na dvojročné štúdium do Walesu

30.08.2018 08:30
debata (1)
Belgický princ Gabriel a jeho sestra - korunná... Foto: SITA/AP, Geert Vanden Wijngaert
Belgický princ Gabriel a jeho sestra - korunná princezná Elisabeth Belgický princ Gabriel a jeho sestra - korunná princezná Elisabeth počas osláv Dňa Belgicka v Bruseli.

Tam bude navštevovať prestížne gymnázium UWC Atlantic College. Uviedla to belgická televízna stanica RTBF. Najstaršia zo škôl siete Atlantic College, otvorená v roku 1962, má 350 žiakov 90 rôznych národností. Bola navrhnutá tak, aby podporovala medzinárodné porozumenie prostredníctvom vzdelávania a odstraňovala národnostné bariéry.

Americký časopis Paper 16-ročnú dedičku belgického trónu, ktorá sa rada objavuje na verejnosti vo výraznom štýlovom oblečení, nedávno opísal ako módnu ikonu novej generácie. Nasledujúce dva roky sa však korunná princezná bude venovať najmä vzdelávaniu.

Kráľovský palác jej odchod oznámil už niekoľko mesiacov dopredu a v utorok verejnosti poskytol aj niekoľko záberov z rozlúčky pred odchodom do Walesu. Fotografie ju zachytávajú nielen so zbalenými kuframi, ale aj s jej mladšími súrodencami – princom Gabrielom (14), princom Emmanuelom (11) a princeznou Eleonore (10).

zväčšiť Zľava: Belgický princ Emmanuel, princezná... Foto: SITA/AP, Frederic Sierakowski
Belgický princ Emmanuel, princezná Elisabeth, princezná Eleonore a princ Gabriel Zľava: Belgický princ Emmanuel, princezná Elisabeth, princezná Eleonore a princ Gabriel pózujú v Belgicku neďaleko známeho zámku.

Princezná Elisabeth začne vyučovací proces 3. septembra. Do Údolia Glamorgan na juhu Walesu odišla skôr, aby sa zúčastnila predškolského týždňa aktivít v gymnáziu, ktoré sídli v stredovekom zámku Svätého Donáta z 12. storočia.

RTBF pripomenula, že tento zámok „pamätá“ viacero známych osobností. Herec Charlie Chaplin chcel zámok odkúpiť, päť dní tu býval budúci americký prezident John F. Kennedy a vojenskú službu tam vykonával aj súčasný holandský kráľ Wiliam Alexander.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #škola #štúdium #Belgicko #wales #prestíž #princezná Elizabeth

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...