Tomáš Klus: Nie je tak zle, ako sa hovorí

Na novom albume Tomáša Klusa sa podieľala aj jeho manželka Tamara.

02.09.2018 14:01
Tomáš Klus Foto: ,
Český pesničkár Tomáš Klus.
debata

Český spevák a hudobník Tomáš Klus vydá 7. septembra nový album Spolu. Nahrávka 32-ročného rodáka z Třinca a jeho Cílovej skupiny v zložení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda je štýlovo rozmanitá a jej hlavným posolstvom je poznanie, že hovoriť spolu a milovať sú najcennejšie okamihy v živote. Na albume sa podieľali aj Tamara Klusová a Jan Jelen. Nové skladby predstavia Tomáš Klus a Cílová skupina naživo na jesennom turné.

„Onu cestu k poznaniu, že spolu je najlepšie, sa snažia mapovať piesne vyskladané tak, aby čo najvernejšie podali príbeh premeny, zmeny vnímania, vyrovnania strán prijímania a dávania toho najcennejšieho, čo nám tu bolo dané zažiť – lásky. Čím jasnejšie a pevnejšie budú naše vzťahy s okolím, čím viac si medzi sebou veci vysvetlíme pravdou, tým skôr uvidíme, že nie je tak zle, ako sa hovorí, pretože z podstaty chceme všetci dobro. Volíme k nemu rôzne cesty. Zastávame rôzne uhly pohľadov naň. Cieľ máme všetci rovnaký, nech je kdekoľvek. Chceme byť spolu s láskou. Nech sme. Nech je lásky plný svet. Album Spolu venujem Jej vo všetkých podobách,“ vyjadril sa Klus.

Album obsahuje skladby v rôznych hudobných štýloch – sú medzi nimi rockovejšie, folkové či indie skladby, ale i „krčmová odrhovačka“. Celkom 21 žánrovo pestrých skladieb ľahko presahuje hodinovú stopáž. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina album nahrávali vo februári tohto roka v štúdiu ArtDock Marka Štiftera. Prvým singlom bola skladba Apak, ktorú s Klusom naspievala jeho manželka Tamara. K piesni vznikol i videoklip v réžii Jordana Haja a Givinara Kříža. Druhým singlom bola baladická skladba Tichá voda.

O dizajn nového CD, ktoré pracuje s princípom kruhu, sa postaral výtvarník a tatér Ondrash, vlastným menom Ondřej Konupčík, v spolupráci s grafickým dizajnérom Stanislavom Tomšejom. Súčasťou výpravného bookletu sú aj fotokarty Tomáša Klusa, členov Cílovej skupiny, Tamary Klusovej a ďalších. Svojím objektívom ich zachytil fotograf Tomáš Třeštík. Ku každému CD je pribalený farebný náramok.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Tomáš Klus

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...