Český fotograf Kratochvíl opustil agentúru po obvineniach z obťažovania

Fotograf Antonín Kratochvíl, ktorý čelí obvineniu z nevhodného správania sa voči ženám, sa koncom augusta vzdal členstva v renomovanej fotografickej agentúre VII. Tú pred 17 rokmi spoluzaložil.

05.09.2018 11:50
Fotograf Antonín Kratochvíl na archívnom zábere. Foto:
Fotograf Antonín Kratochvíl na archívnom zábere.
debata

Agentúra mu v júli pozastavila členstvo a začala interné vyšetrovanie. O Kratochvílovej rezignácii informovala v pondelok.

Ako v utorok na facebooku informoval Nový denník, Kratochvíl svoj krok zdôvodnil tým, že mu neboli otázky z agentúry príjemné. Fotograf, ktorý pracoval pre zvučné magazíny ako Vogue, Rolling Stone či Newsweek, všetky obvinenia odmieta.

„Je to totálny nezmysel. Hrozne ma to otravuje, lenže sa nedovoláte. Niekto si niečo vymyslí a nemôžete robiť nič. Je to moje slovo proti ich,“ reagoval Kratochvíl podľa Nového denníka.

O tom, že sa fotograf v minulosti údajne dopúšťal sexuálneho obťažovania, obsiahlo informoval koncom júla americký magazín pre novinárov Columbia Journalism Review (CJR). Odvolal sa pritom na výpovede dotknutých žien či na svedectvo niekoľkých ľudí, ktorým sa vraj obete Kratochvílovho správania zdôverili.

debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #rezignácia #sexuálne obťažovanie #Antonín Kratochvíl #MeToo

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...