Vzal si nám našu divu, vinia ex-manžela Whitney smutní fanúšikovia

Zármutok a šok z nečakanej smrti americkej speváčky a herečky Whitney Houston sa u niektorých fanúšikov zmenil na zlosť na jej exmanžela Bobbyho Browna.

12.02.2012 14:00
Whitney Houston Foto:
Speváčka Whitney Houston s manželom Bobbym Brownom.
debata

Mnohí mu teraz na internete podľa serveru foxnews.com dávajú za vinu, že to bol práve on, kto ju priviedol k drogám. Speváčka, ktorá v posledných rokoch čelila boju s drogovou závislosťou, zomrela v sobotu v hoteli v Beverly Hills, príčina jej smrti ale ešte známa nie je.

„Vždy budem milovať Whitney a vždy budem nenávidieť Bobbyho Browna,“ napísal jeden z rozľútostených fanúšikov na Facebooku. „Bobby Brown, vzal si nám našu divu a priviedol ju k závislosti,“ soptil iný. Priatelia Houstonovej aj jej obdivovatelia už dlho zlorečili Brownovi za to, že do trosiek priviedol nielen jej osobný život, ale aj profesionálnu kariéru.

„Keď sa pozriete na vývoj Whitney, tak je očividné, že problémy sa do jej hudobnej kariéry i osobného života vkradli, keď sa dala dokopy s Bobby Brownom,“ uviedol M. Tye Colmer z amerického magazínu Billboard, ktorý sa venuje hudbe. „Keď sa pozriete na tieto momenty, tak je tu jasná spojitosť, ktorá sa ukázala ako veľmi sebazničujúca. Aj keď sa s Bobbym rozviedla, už nikdy nebola schopná vymaniť sa z problémov, ktorým s ním čelila.“

V noci zo soboty na nedeľu, keď sa objavila informácia o úmrtí Houston, bol Brown úplne zdrvený zármutkom, povedali jeho príbuzní magazínu People. Údajne sa ho zmocnili záchvaty plaču. Keď sa tragickou správu dozvedel, pripravoval sa na vystúpenie so svojou kapelou New Edition v Mississippi.

Prvú pieseň koncertu vynechal, ale na druhú už prišiel na pódium. „Milujem ťa, Whitney. Najťažšie vec pre mňa je prísť na toto pódium,“ vykríkol. Potom s viditeľne zaslzenými očami vyslal bozk k nebu.

Brown sa neskôr počas koncertu zdal veľmi dojatý, keď jeho skupina zahrala jednu z balád. Sprvu sa k piesni pridal, ale hlas mu zlyhal a nakoniec odišiel z javiska. Krátko potom celé vystúpenie skončilo.

Brown sa s Houstonovej stretli v roku 1989 na odovzdávaní hudobných cien Soul Train Awards. O tri roky neskôr sa vzali, ale búrlivý vzťah sa v roku 2007 skončil rozvodom. Počas manželstva bol Brown zatvorený kvôli drogovým a alkoholovým excesom a Houston sa dvakrát neúspešne liečila z drogovej závislosti.

V televíznom rozhovore s Oprah Winfreyovou v roku 2009 speváčka priznala, že s Brownom brala drogy, okrem iného kokaín a marihuanu. Tiež vyhlásila, že exmanžel voči nej bol násilnícky a že na ňu raz aj pľuval. „Bol mojou drogou,“ povedala Houston o svojom bývalom mužovi. „Nič som bez neho neurobila. Sama som drogy nebrala. Boli sme to ja a on spoločne. Boli sme partneri.“ „Bola som voči nemu taká slabá,“ vyhlásila speváčka.

Experti na závislosť tvrdia, že nestále vzťahy môžu priviesť niekoho so sklonmi k závislosti do špirály neustáleho sebapoškodzovania. Obzvlášť vtedy, keď partneri z týchto prchavých zväzkov sa neustále hádajú a ich spolužitie je búrlivé, uviedol špecialista Harris Stratyner z kliniky Caron Treatment Center.

Speváčka Whitney Houston s manželom Bobbym...
Speváčka Whitney Houston s Jermainom Jacksonom...
+13Speváčka Whitney Houston na vyhlásení cien...
debata chyba

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...