Potvrdené! Za polonahú vojvodkyňu Kate budú platiť. A nie málo...

Francúzsky odvolací súd v stredu potvrdil vysoké pokuty za zverejnenie snímok polonahej britskej vojvodkyne Kate, ktoré bulvárni fotografi zhotovili v roku 2012 počas jej dovolenky s manželom Williamom v Provence.

20.09.2018 09:38
Kate, vovjodkyňa z Cambridge po boku svojho... Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge na archívnom zábere.
debata (22)

Dvaja zamestnanci francúzskej odnože magazínu Closer musia zaplatiť pokutu vo výške celkovo 90 000 eur. Ďalších 100 000 eur by mali Kate a William dostať ako odškodné.

Šéfredaktorka časopisu Closer Laurence Pieau a vydavateľ Ernesto Mauri dostali maximálnu možnú pokutu, teda každý 45 000 eur. Fotografi Cyril Moreau a Dominique Jacovides z parížskej agentúry Bestimage, ktorí šokujúce fotky podľa súdu zhotovili, musia zaplatiť každý 10 000 eur, aj keď polovicu z čiastky budú musieť uhradiť len v prípade, že sa v podmienke dopustia ďalšieho prehrešku. Obaja fotografi od začiatku popierajú, že by boli autormi fotiek.

Celková pokuta vo výške 100 000 eur poputuje do francúzskej štátnej kasy. Všetci štyria obžalovaní budú musieť navyše spoločne zaplatiť 100 000 eur ako odškodné, ktoré dostanú priamo Kate a William.

Právnici britského následníka trónu a jeho manželky pritom za vydanie fotiek, na ktorých je odhalené poprsie vojvodkyne, požadovali kompenzáciu vo výške 1,5 milióna eur.

Týždenník Closer patrí k najúspešnejším bulvárnym časopisom vo Francúzsku. K jeho cenným „úlovkom“ patrí zverejnenie intímneho vzťahu bývalého francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda s herečkou Juliou Gayetovou.

Na zverejňovanie známych žien v plavkách sa Closer špecializuje. Zasiahol takto do súkromia bývalej prezidentskej kandidátky a Hollandeovej expartnerky Ségolene Royalovej, bývalej manželky exprezidenta Nicolasa Sarkozyho Cecilie či šéfky nacionalistického Národného združenia (vtedy Národného frontu) Marine Le Penovej.

Okrem Royalovej, ktorá bola chválená za svoju postavu vo svojich vtedajších 53 rokoch, mali všetky prípady súdne dohru, pri ktorej musel list platiť na odškodnom a pokutách desaťtisíce eur.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #hore bez #nahota #pokuta #odškodné #Closer

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...