Harich ako rozmaznaný darebák, Kočiš ako prospechársky intrigán

Herca Petra Kočiša nevidíme často v muzikáloch, v novinke Matúš Čák Trenčiansky si zahrá kardinála.

21.09.2018 14:00
debata

Historický príbeh jedného z najznámejších stredovekých veľmožov, Matúša Čáka Trenčianskeho z pera autorov Ľuba Horňáka a Doda Gombára, zavedie divákov do stredoveku na prelom 13. a 14. storočia. "Matúš Čák Trenčiansky je príbeh starovekého feudála, ktorý bol tvrdý obchodník a dnes by sme povedali vypočítavý oligarcha. Zamiluje sa do mladej ženy a je z toho prekvapený. Ona je z nepriateľského tábora Uhorského kráľa Karola Roberta, ktorého by mal Matúš rešpektovať a možno sa ho aj báť. Ale on si pyšne robí „zálusk“ na jeho korunu, ktorú aj ukradol a ukrýva ju na svojom hrade,“ hovorí o príbehu autor hudby Ľubo Horňák.

Martin Harich v muzikáli Matúš Čák Trenčiansky. Foto: Divadlo Wüstenrot
martin harich Martin Harich v muzikáli Matúš Čák Trenčiansky.

Herca Petra Kočiša nevidíme často v muzikáloch, tu si zahrá rovno kardinála. "Je to prospechársky intrigán, ktorý svoju moc využíva vo svoj prospech. Som rád, že môžem byt v kolektíve mladých ľudí. Hudba sa mi páči, keďže som „starý rocker“. Pevne verím, že Matúš Čák si nájde svojich divákov a že to predstavenie budeme ešte dlho hrať“, teší sa Kočiš. na pódiu sa predvedie aj spevák Martin Harich. "Som mladý, rozmaznaný, nadržaný hajzel, ktorý baží po tróne – ale predsa má srdce“, použil tvrdé výrazy o svojej postave Martin Harich.

Zľava: Peter Kočiš a Martin Harich v muzikáli... Foto: Divadlo Wüstenrot
Peter Kočiš a Martin Harich Zľava: Peter Kočiš a Martin Harich v muzikáli Matúš Čák Trenčiansky.

V muzikáli si okrem Kočiša a Haricha zahrajú a zaspievajú Jiří Zonyga, Petra Maxinová, Lenka Rakárová, Milan Šimek, Otto Kollmann, Peter Pavlík a ďalší. Jeho premiéra bude 21. septembra 2018 v divadle Wüstenrot v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Harich #Peter Kočiš #Matúš Čák Trenčiansky

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....